bez tucka protiv italije

Isključenje izbornika protiv Srbije donijelo dvostruku štetu hrvatskim vaterpolistima

27.07.2018 u 17:00

Bionic
Reading

Ivica Tucak zbog isključenja na utakmici protiv Srbije prema pravilima FINA-e neće smjeti biti na klupi reprezentacije u teškoj utakmici za broncu protiv opasne Italije...

Suci su ovog četvrtka odigrali važnu ulogu na Europskom prvenstvu u Barceloni. Talijanima nije priznat čisti gol u zadnjim sekundama dvoboja pri vodstvu Španjolske 8:7, a svojim odlukama arbitri su naljutili i našeg izbornika Ivicu Tucka koji je isključen usred utakmice protiv Srbije, a kasnije ih je nazvao 'poluidiotoma'.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U hrvatskom taboru time su ogorčeni, jer smatraju da Tucak nije bio toliko žestok da bi zaslužio odlazak na tribine, a problem je što je ovaj crveni karton hrvatskim vaterpolistima donio dvostruku nevolju.

Naime, prema pravilima FINA-e Tucak neće smjeti sjediti na klupi ni u utakmici protiv Italije za broncu koja bi mogla biti izuzetno neizvjesna s obzirom na snagu protivnika koji je dosad igrao iznimno dobro na ovom turniru.

Naši u ključnoj utakmici tako ostaju bez čovjeka koji ih je odveo do svjetske titule prošle godine u Budimpešti pa će ih u subotu od 20:30 morati voditi pomoćni trener Mile Smodlaka. U tim okolnostima osvojena medalja bila bi još vrjednija...