PREDALA MEČ

Iscrpljena Petra nije imala snage za finale

04.03.2012 u 13:24

Bionic
Reading

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela oporaviti nakon iscrpljujućeg polufinala na WTA turniru u Kuala Lumpuru. U nedjeljnom finalu je Su-Wei Hsieh, tenisačica iz Tajvana, pobijedila i to nakon što je Martić predala meč u izgubljenoj situaciji (2:6, 7:5, 4:1 za Hsieh)

I jedna i druga tenisačica su igrale za svoj premijerni WTA naslov, no sasvim logično je Martić ostala bez zraka u finalu. Naime, samo nekoliko sati prije odigranog prvog poena u finalu Martić je igrala polufinalni ogled protiv 14. svjetske tenisačice Jelene Janković (kiša je razlog što je Martić imala natrpaniji raspored od Hsieh). U tom je polufinalu Martić ostvarila jednu od najvećih pobjeda u karijeri, no rezultat 6:7(5), 7:5, 7:6(5), kao i čak tri sata i šest minuta igre su je ostavili bez snage za finale.

Dok je bila još vruća uspjela je osvojiti vrlo lako prvi set protiv Hsieh (6:2). U toj prvoj dionici Hsieh je zapravo statirala i bila bez ikakve šanse protiv najbolje hrvatske tenisačice. Uspjela je Martić s breakom prednosti povesti u drugom setu 4:2 i doći jako blizu osvajanja premijernog WTA naslova.

No, umor je tada počeo činiti svoje. Hsieh, inače 123. igračica na svijetu, vratila je break zaostatka, a kod vodstva 6:5 suparnice Martić je zatražila i pomoć fizioterapeuta. Izgubila je drugi set 7:5, a potom vrlo brzo upala u probleme u odlučujućem trećem setu. Hsieh, tenisačica koja je u Kuala Lumpuru igrala i prošla kvalifikacije, povela je 4:1 i Martić je tada predala meč.

Imala je na kraju Martić čak i više break-lopti (7:6), dok su obje tenisačice napravile po tri breaka. No, u trećem je setu potpuno pao postotak prvog servisa Hrvatice (samo 26 posto), uz čak četiri napravljene servis pogreške.

WTA Kuala Lumpur, finale:
Hsieh - Martić (5) 2:6, 7:5, 4:1, predaja Martić