REAKCIJE NA TUČNJAVU

Ironični trener Varaždina: Mi smo se valjda međusobno udarali; trener Osijeka: Nisam dobro vidio što se dogodilo

09.11.2022 u 21:00

Bionic
Reading

Osijek se plasirao u četvrtfinale SuperSport nogometnog kupa pobjedom u Varaždinu 2:1, a na susretu su pala četiri crvena kartona, od toga tri u završnici kada je došlo do gužve među igračima. Komentar su dala obojica trenera

Podsjećamo, gosti su poveli već u 9. minuti golom Mije Caktaša, a na 2:0 povisio je Laszlo Kleinheisler u 54. minuti. Od 66. minute Osječani su ostali s desetoricom na terenu nakon što je isključen Jevgen Čeberko zbog brutalnog prekršaja daleko od gola. Varaždinci su s igračem više uspjeli tek smanjiti zaostatak, no ne i preokrenuti rezultat. Za 1:2 zabio je Fran Brodić u drugoj minuti sučeve nadoknade.

U nervoznoj završnici susreta sudac Igor Pajač podijelio je još tri crvena kartona. Dva su dobili igrači Varaždina, Jorgo Pellumbi i vratar Oliver Zelenika, a jedan nogometaš Osijeka Antonio Mance. Dojma smo da je sudac mogao isključiti i više igrača.

'Nažalost prvo poluvrijeme nije bilo dobro. Osijek nas je visoko pritiskao ali 0:1 je bio još uvijek aktivan rezultat. Drugo poluvrijeme smo, osim greške kod primljenog gola, igrali bolje i nismo se predavali. Kad je došlo do isključenja krenuli smo na sve ili ništa. Bilo bi bolje da smo gol postigli malo ranije. Igrači Osijeka više nisu mogli, još smo se dali isprovocirati iskusnijim igračima Osijeka. To je završilo na kraju na ružan način, ne samo poraz već smo ostali i bez dva, nama jako bitna igrača, za zadnju prvenstvenu utakmicu', rekao je trener Varaždina Mario Kovačević za evarazdin.hr te je dodao:

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

'Mi smo se valjda međusobno udarali kad smo dobili dva crvena kartona a oni samo jedan. Moja dva igrača su sa 'šljivama' od udarca šakom u glavu. Znam kada dođe do takvih situacija pa se igrači naguravaju ali udarati šakom... ne bih to ni htio komentirati. Žao mi je bilo kada sam vidio da njihovo vodstvo, koje je utrčalo u teren naguravaju s našim igračima. Da su barem smirivali igrače, nego su još pravili veći problem. Ali, sami smo si krivi, samo smo se dali isprovocirati. Nismo iskusni, u tom pogledu. Da se ovo nije dogodilo, oni su bili u 'knock down-u' mislim da smo mogli stići i do produžetaka. Ovako su se oni odmorili, a poslije nije bilo niti igre, a mi smo ostali bez golmana i jednog igrača.'

  • +8
SuperSport Hrvatski nogometni kup, Varaždin - Osijek, 9.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak

Par riječi rekao je i strateg Osijeka Rene Poms…

'Jako smo sretni zbog pobjede i prolaska dalje. To nam je bio cilj. Utakmica je bila teška, kao što smo i očekivali. Crveni karton je dosta toga promijenio i morali smo se više braniti, ali bili smo kompaktni i tako smo uspjeli sačuvati vodstvo. Moram reći da nisam dobro vidio što se dogodilo, jer se u jednom trenutku ispred mene našlo dvadeset, trideset ljudi, pa ne bi htio komentirati detalje. Kup utakmice su uvijek čvrste i velika je želja za pobjedom i prolaskom na obje strane, pa onda ponekad dođe i do ovakvih situacija. Ne volim ovakve situacije', pričao je Poms.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.