dotakao se i kultiure

Iranci opako udarili po legendarnom Klinsmannu i traže njegovu ostavku zbog komentara o igračima; evo što je sve rekao!

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 27.11.2022 12:15
  • Objavljeno 27.11.2022 u 12:14
Bionic
Reading

Iranski nogometni savez u nedjelju je zatražio ostavku legendarnog nogometaša Jürgena Klinsmanna, trenutačno člana FIFA-ina tehničkog odbora. Razlog je komentar Klinsmanna koji je optužio Irance da su utjecali na suce tijekom utakmice Svjetskog prvenstva protiv Walesa (2:0)

'To nije slučajno. To je namjerno. To je dio njihove kulture, tako oni igraju. Oni napadaju glavnog suca, linijskog suca, četvrtog suca. Zbog njih vam padne koncentracija', kazao je legendarni njemački napadač Klinsmann za BBC.

Ove su izjave razbjesnile izbornika Irana Carlosa Queiroza, koji je Klinsmannu na Twitteru odgovorio: 'Ove primjedbe o iranskoj kulturi, reprezentaciji i mojim igračima su sramota za nogomet', ustvrdio je.

A Iranski savez oštro je reagirao u priopćenju za javnost:

'U isto vrijeme s raznim nesretnim razmatranjima koja se tiču ​​reprezentacije Irana i njezinog treniranja, Klinsmann je iznio prosudbe o iranskoj kulturi', napisala je u izjavi objavljenoj u nedjelju. 'Iranski nogometni savez već je zatražio od FIFE pojašnjenje i zatražio ispriku i ostavku Klinsmanna'.

Tehnički odbor pod vodstvom Francuza Arsenea Wengera, odgovorna je za analizu svih utakmica Svjetskog kupa i davanje izvješća o ključnim igračkim i taktičkim trendovima.

Iranski savez također je pozvao Klinsmanna, svjetskog (1990) i europskog (1996) prvaka s Njemačkom, "da posjeti" trening kamp "Iranaca u Katru kako bi imao uvid u tisućljetnu perzijsku povijesti i vrijednost nogometa i sporta"

  • +6
Iranske navijači Izvor: Profimedia / Autor: Colorsport / Shutterstock Editorial / Profimedia
  • +13
SP Katar 2022: Wales - Iran, 25.11.2022. Izvor: EPA / Autor: FRIEDEMANN VOGEL
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal