puno mlađi od dalića

Jako zanimljiv podatak o stadionu Khalifa na kojem Hrvatska predvođena Modrićem igra možda i ključnu utakmicu na SP-u

  • V.R./Hina
  • Zadnja izmjena 27.11.2022 12:20
  • Objavljeno 27.11.2022 u 11:19
Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će svoju drugu utakmicu Svjetskom prvenstvu protivb Kanade na Khalifa International, jedinom od osam stadiona koji nije građen ispočetka za Svjetsko prvenstvo u Katru

No, malo je poznato kako je riječ o najstarijem stadionu na kojem se igra ovogodišnje Svjetsko prvenstvo. Naime, stadion je izgrađen 1976. (mlađi je deset godina od izbornika Zlatka Dalića koji je rođen 1966., op..), a ime je dobio po emiru koji je vladao u doba njegove izgradnje.

>> Ovo bi trebalo biti 11 Vatrenih za Kanadu; Zlatko Dalić odlučio se na promjenu i od prve minute kreće s Markom Livajom, ali..

Godinama je bio najveći stadion u Katru i jedini dom katarske nacionalne reprezentacije, tvrdi Koordinacija.hr.

>> Rezultati i raspored svih utakmica na SP-u

Stadion je dosad prošao tri rekonstrukcije - 1984., 2003. zbog domaćinstva Azijskih igara 2006. te treću u razdoblju od 2014. do 2017. godine. Ovom posljednjom rekonstrukcijom stadion je dobio željeni izgled te je prvi od osam stadiona Svjetskog prvenstva koji je predstavljen javnosti.

Kapacitet stadiona je 48.000 gledatelja, ima LED rasvjetu terena, a prepoznatljiv je po dva luka koja su njegov simbol. U njihovoj renovaciji angažiran je kranist iz Indije koji je specijalno obučen za upravljanjem kranom teškim preko 600 tona.

Na terenu bi trebala biti ugodna klima jer je renovacijom dodan pokrov ispod svih tribina kao podrška novougrađenom rashladnom sustavu. Najviši vrh stadiona je na visini većoj od 100 metara n/v, a uz stadion je montiran i navijački prostor namijenjen osobama manje pokretljivosti.

Utakmica Hrvatska - Kanada igra se u nedjelju u 17 sati.

Kada je o utakmici riječ izbornik Zlatko Dalić prema informacijama koje dolaze iz Dohe pripremio je neke kadrovske promjene u prvih 11.

  • +30
SP Katar: Hrvatski navijači iznenadili Vatrene ispred hotela uoči susreta Hrvatska - Kanada, 27.11.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec/ CROPIX
Standings provided by Sofascore
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal