ROVOVSKA BITKA

IO HNS-a disciplinski prijavio Štimčeve ljude

24.02.2011 u 15:27

Bionic
Reading

Izvršni odbor Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) usvojio je na današnjoj sjednici proračun za 2011. godinu u visini od 93 milijuna kuna što je za 28 milijuna više od završnog računa za 2010. Taj proračun još treba potvrditi i Skupština HNS-a sazvana za 19. travnja

'Ukupni rashodi u prošloj godini bili je 65 milijuna kuna koliki su bili i prihodi. Ove godine nema velikih natjecanja, a plan prihoda je 93 milijuna kuna. Taj novac mislimo namaknuti iz novih izvora financiranja, te smanjenjem troškova,' kazao je glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić navodeći da je postupljeno po pravnoj proceduri i da će do konca ovog mjeseca financijski plan biti upućen Financijskoj agenciji (Fina).

Govoreći o aktualnoj situaciji u hrvatskom nogometu, članovi IO jednoglasno su donijeli odluku o podizanju disciplinske prijave protiv svih sudionika nedjeljne izvanredne Skupštine.

'Ne mogu komentirati prijavu, jer to ne bi bilo korektno, ali ona se temelji na višekratnim napadima u tisku i drugim medijima koji se protive pravilima HNS-a,' kazao je Srebrić.

Glasnogovornik Saveza Davor Gavran opovrgnuo je napise u medijima da je Željko Ščrbačić, koji je pravomoćno osuđen na dvije godine zbog malverzacija u bjelovarskoj tvrtci Česma bio član Izbornog povjerenstva na Skupštini HNS-a održanoj 17. prosinca.

'Najoštrije demantiramo neistinite navode koji su se pojavili u dijelu hrvatskih medija, a koji na vrlo grub, perfidan i tendenciozan način diskreditiraju instituciju HNS-a. Gospodin ŽŠčrbačić nije, niti je bio, član Izborne komisije niti Izborne žalbene komisije, pa tako niti na koji način nije sudjelovao u radu izborne sjednice Skupštine HNS-a od 17. prosinca 2010. Istina, gospodin Ščrbačić je imenovan u Komisiju za žalbe na sjednici IO od 16. veljače ove godine, a današnjom je jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora razriješen te dužnosti. Na njegovo mjesto izabran je Branislav Ljubić iz istog županijskog saveza,' rekao je Gavran.

Ostavku na članstvo u Izvršnom odboru podnio je danas Paško Viđak, a po riječima Zorislava Srebrića njegov nasljednik će biti izabran na sljedećoj Skupštini.

Glavni tajnik HNS-a osvrnuo se i na sukobe interesa s kojima se u posljednje vrijeme često manipulira u tisku.

'Treba pažljivo pročitati članke 13., 27. i 47. Zakona o športu. Iz njih je vidljivo da osobe o kojima se priča nisu u nikakvom sukobu interesa. Istina, moram napomenuti da su i neke odredbe tog zakona u koliziji s Ustavom RH,' kazao je Srebrić ne ulazeći u dublje analize.

Srebrić je kazao da HNS nema puno veze s današnjim dolaskom predsjednika UEFA-e Michela Platinija u Zagreb jer je 'Platini sa suradnicima zatražilo susret s našom premijerkom Jadrankom Kosor koji će se dogoditi u večernjim satima.'