NABRIJAVA SE ATMOSFERA

Intervju srpskog izbornika prekidan nekoliko puta zbog neugodnih pitanja; evo kako je 'provocirao' švicarski novinar...

20.06.2018 u 17:12

Bionic
Reading

U petak će na SP-u nogometno 'znanje' odmjeriti Srbija i Švicarska, a ima onih koji tu utakmicu žele odvesti u političke vode i dodatno nabrijati atmosferu

Srpski izbornik Mladen Krstajić pristao je dati intervju za švicarski Blick, ali je sigurno požalio, jer je novinar toga medija, kako pišu srpski portali, postavljao provokativna pitanja.

Tako je prema njihovim napisima glasnogovornik Srpskog nogometnog saveza nekoliko puta bio primoran prekidati razgovor te upozoravati novinara da to nisu pitanja vezana uz SP.

Krstajić na sporna pitanja ipak nije izgubio živce, a prvo je bilo vezano uz kriminal koji je vladao srpskim nogometom. 'Ne mislim da je tako, ali u to vrijeme ja sam bio mlad igrač koji se nije uključivao u takve stvari. Koncentriran sam bio na trening i igranje', rekao je Krstajić, a već tu je glasnogovornik krenuo sa upozorenjima prema novinaru.

Bio je to tek početak. Novinar je zaključio kako reprezentaciji Švicarske ima dosta Albanaca, a srpski izbornik na to je kratko rekao: 'Ne pričam o politici.'

Ne mislite da je politička komponenta važna?

'Ja sam iz multikulturalne zemlje, Bosne, moj otac je Crnogorac, mama Srpkinja. Ja sam internacionalan čovek. Nacionalnost mi nije bitna. Ono što je meni važno je to da Švicarci imaju dobru momčad.'

  • +6
SP 2018., skupina E: Brazil - Švicarska Izvor: Profimedia / Autor: N. N.

I imaju vrlo multikulturalan sastav?

'Slažem se, to je dobro za njih. Poštujem svakog igrača, bez obzira odakle dolazi. '

Krstajić je bio suočen i s pitanjem vezanim uz Branislava Ivanovića kojem je uzeo kapetansku traku nakon što je iznenada dobio priliku da vodi 'orlove' na SP-u, jer je Slavoljub Muslim dobio otkaz.

'To je interna stvar. Nema nikakvih problema sa Ivanovićem. Neću vam ništa reći. '

  • +3
SP u nogometu, skupina E: Srbija - Kostarika Izvor: Profimedia / Autor: N.N.

Zašto?

'Zato.'

Bio je to samo dio intervjua koji je ipak odrađen do kraja, ali srpskom izborniku neće tako skoro pasti na pamet da van službene konferencije odgovara na pitanja.