MANCINI OTKRIO ZAŠTO

Inter nije htio prodati Kovačića Realu, ali – morao je!

17.08.2015 u 07:00

Bionic
Reading

Prelazak Matea Kovačića iz milanskog Intera u madridski Real samo je pitanje formalnosti, a Roberto Mancini otkrio je da je razlog prodaje Uefin financijski Fair Play...

Inter je tijekom ovog prijelaznog roka potrošio čak 40 milijuna eura na Monacovog defanzivnog veznjaka Geoffreyja Kondogbiju. Taj je posao onemogućio dodatne operacije dok se ekipa ne očisti od onog koji treneru Robertu Manciniju nisu nužni, a strateg 'crno-plavih' otkrio je zašto.

'Postoje pravila Uefinog financijskog Fair Playja koje moramo poštovati,' rekao je trener Inter nakon prijateljske utakmice s Aekom te potvrdio da iz kluba u Real odlazi Mateo Kovač:

'Žao nam je, ali to je tako. Prodaja Kovačića i Shaqirija omogućit će nam da možemo još neke stvari dalje napraviti.'

Podsjetimo, financijski Fair Play obvezuje klubove da ne smiju trošiti znatno više nego što zarađuju, kako bi se ovladalo bogatim vlasnicima koji novcem žele kupiti uspjeh. Tko ga ne poštuje, dobit će kaznu Uefe.

Prema španjolskim i talijanskim izvorima, odšteta za Kovačića trebala bi biti oko 35 milijuna eura. Inter je tako dobio novac koji bi u klub do kraja prijelaznog roka trebao dovesti Ivana Perišića iz Wolfsburga, dok će se Mateo s Modrićem, Kroosom, Iscom i društvom boriti za ulazak u prvih 11 'kraljevskog kluba'.