FIFA_SP_2018.svg

KAKO SE TO DOGODILO?

Incident na finalu; Pussy Riot tvrde da su uletjele u teren i prekinule utakmicu, što će reći Putin?

Bionic
Reading

Na finalu Svjetskog prvenstva u Rusiji između Hrvatske i Francuske dogodio se incident zbog kojeg je utakmica nakratko bila prekinuta

U drugom poluvremenu susreta tri osobe su uletjele na travnjak. Bile su obučene u uniforme i spremale su se na brzinu izvesti nekakav performans, ali u tome ih je spriječilo osiguranje.

Redari su ih za par sekundi ulovili, u stilu ragbijaša srušili na travnjak i zatim ih iznijeli s terena kako bi se utakmica nastavila.

  • +7
Osiguranje odvodi osobe koji su utrčale na teren i prekinule finale Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL

Ostaje nejasno kako su 'streakeri' prošli osiguranje, jer je ono bilo zaista na najvišoj mogućoj razini, a u vezi nemilog događaja već su počele šale na društvenim mrežama. Naime, većina se pita što će uljezima napraviti ruski predsjednik Vladimir Putin.

Nekoliko minuta kasnije je ruska skupina Pussy Riot na svojim društvenim mrežama Twitter i Facebook objavila da su njihovi članovi sudjelovali u tom incidentu.

Pussy Riot navodi da su te osobe predstavljale 'nebeske policajce koji nježno prate navijače na Mondialu i poštivanje pravila za razliku od ruskih zemaljskih policajaca koji rastjeruju prosvjednike i svima čine nažao'.

Punk rock skupina objašnjava da je željela privući pozornost na problem političkih zatvorenika u Rusiji i zahtijeva oslobođenje ukrajinskog filmaša Olega Sentsova (42), osuđenog na 20 godina zatvora zbog terorizma i trgovine oružjem.

Članovi skupine nisu za sada bili dostupni za komentar.

Moskovska policija, na koju se poziva ruska službena agencija Tass, objavila je da je privela tri djevojke i jednog mladića koji su upali na teren stadiona Lužnjiki. 

Reutersovi fotoreporteri dodaju da su članovi skupine Pussy Riot bili odjeveni u policijske odore.

Inače, utakmica je završila pobjedom Francuske 4:2, a o tome više čitajte OVDJE.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal