EUROLIGA

Ima li Liverpool snage spasiti sezonu u hladnoj Rusiji?

14.02.2013 u 10:42

Bionic
Reading

Zenit je u prvom dijelu sezone potpuno podbacio. Nakon dolaska Hulka i Witsela, od momčadi se očekivalo kako će se prošetati kroz domaće prvenstvo, no predviđanja nisu bila ni blizu stvarnosti - Zenit je trenutno tek treća momčad u Rusiji. U Ligi prvaka također su odigrali loše, završili treći, te će tako svoj europski put nastaviti u ovom natjecanju.

Na pripremama nisu briljirali, odigrali su dosta utakmica, puno njih s malim klubovima, u kojima su svi igrači uglavnom dobivali po 45 minuta. Jedina koju je možda vrijedno istaknuti je ona protiv Šahtara kada su izgubili 3:1. Bez obzira na ne baš dobar posljednji period, u Zenitu vjeruju u uspjeh.

'Kada igraš protiv momčadi kao što je Liverpool, nikako ne možeš riješiti sve u prvoj utakmici, u drugoj se svašta može dogoditi sve i da imaš ne znam koliku prednost. Nastojat ćemo zabijati što više kako bismo sa što većim šansama otišli na gostovanje na Anfield', rekao je trener Zenita Luciano Spalletti

Zenit - Liverpool (ČET u 18:00 sati|Arena1)

Sve TV preporuke za utakmice Europske lige pronađite OVDJE.

Njegova će momčad napokon biti pošteđena ozljeda, ovo je jedan od rijetkih puta ove sezone kada Spalletti na raspolaganju ima sve igrače.

Nakon što su u grupnoj fazi osvojili prvo mjesto ispred Anžija, Young Boysa i Udinesea, Liverpool se susreće s još jednim ruskim predstavnikom. U knock-out fazi protivnik im je prvak Rusije Zenit, a prva utakmica igra se u St. Petersburgu. Olakotna okolnost za igrače Brendana Rodgersa je ta što su oni u dobroj formi i punom natjecateljskom ritmu, dok je Zenit tek pri kraju s pripremama. Problem Liverpoolu bi mogao predstavljati daleki put, kao i niske temperature koje bi ih mogle dočekati u Rusiji.

Liverpool je do utakmice s WBA imao jako dobru seriju rezultata, no tada su im gosti ukrali na Anfieldu sva tri boda. Više ih je Liverpool ispustio nego li ih je WBA potpuno zaslužio. Veliki broj propuštenih zicera i kao šlag na tortu došao je promašaj Stevena Gerrarda s bijele točke. Nakon toga WBA je bljesnuo s dva brza pogotka i Liverpool je ostao bez tri boda. Ako je išta pozitivno u toj utakmici, tada je to način na koji igra Liverpool, brzo i atraktivno, no pitanje je kako će se sada postaviti protiv jake momčadi kao što je Zenit.

'Na početku ovog natjecanja rekao sam igračima da možemo daleko dogurati, a sad kad smo se plasirali u drugi krug, osjećam da možemo doći do kraja. Imamo respekt prema ovom natjecanju, volimo osvajati trofeje u Europi i to ćemo pokušati učiniti ove godine, jer na taj način se također stvara pobjednički mentalitet momčadi', rekao je Rodgers uoči odlaska na prvu utakmicu 16-tine finala Europa Lige.

Liverpool je uputio nekoliko molbi Zenitu i UEFA-i oko problema rasističkog vrijeđanja koje često znaju izvikivati navijači Zenita. Isto tako, menadžer Rodgers je rekao kako je pričao sa svojim igračima oko mogućeg incidenta i kako trebaju reagirati ako do toga dođe.

'Imamo nekoliko tamnoputih igrača, koje bi takvi povici mogli pogoditi. Neki od njih su još mladi i moglo bi doći do burne reakcije, no pričao sam s njima i spremni su na slične situacije ako do njih dođe. Savjetovao sam im da se ne povlače s terena', objasnio je novinarima Brendan Rodgers

Kelly koji je duže vrijeme ozlijeđen je i dalje 'out', dok Sturridge i Coutinho nemaju pravo nastupa u Europi jer su jesenas igrali za Chelsea i Inter. To su jedini izostanci u momčadi s Anfielda.

Sve najave današnjih utakmica i prognoza pročitajte na dvoznak.com, adresi za pametno klađenje.