MOŽDA SE NASTAVI...

Ima i nešto što je na strani hrvatske reprezentacije! Kad Brazilci čuju za ovo, odmah im dođe muka

Bionic
Reading

Južnoamerički nogometni div Brazil posljednji od svojih pet naslova svjetskog prvaka osvojio je 2002. godine, no na iduća četiri SP-a zaustavljali su ga Europljani. Može li i Hrvatska?

Posljednju svjetsku krunu Selecao je osvojio 2002. godine, kada je u finalu u Yokohami pobijedio Njemačku 2:0.

Nakon toga Brazil je tri puta ispao u četvrtfinalu, a jednom je zauzeo četvrto mjesto. Svaki put je gubio od europskih reprezentacija.

Na mundijalu 2006. u Njemačkoj, Brazil je bio u skupini s Hrvatskom i slavio je 1:0. Kao pobjednik skupine prošao je dalje dok su Vatreni zapeli u prvoj rundi natjecanja.

Međutim niti brazilski Dream Team, koji su predvodili Ronaldo, Ronaldinho, Adriano i Kaka, nije daleko dogurao. U osmini finala porazili su Ganu 3:0, no u četvrtfinalu su ispali od Francuske izgubivši 0:1. Presudio je pogodak Thierryja Henryja u 57. minuti.

Četiri godine kasnije u Južnoj Africi Brazil je ponovo zapeo u četvrtfinalu izgubivši od Nizozemske 1:2. Robino je doveo Selecao u vodstvo u 10. minuti, no Oranje je uzvratilo golovima Wesleyja Sneijdera (53., 68.).

  • +74
SP Katar: Japan - Hrvatska Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec

Svjetsko prvenstvo 2014. je održano u Brazilu i domaćin je unaprijed proglašen prvakom. Međutim sve se pretvorilo u veliku tugu.

Brazil je prvo u polufinalu doživio pravi debakl izgubivši od Njemačke s čak 1:7, da bi u susretu za treće mjesto izgubio od Nizozemske 0:3.

Na posljednjem World Cupu u Rusiji, Brazilu su također presudili Europljani. Belgija je u četvrtfinalu bila bolja 2:1.

Fernandinho (13-ag) i Kevin De Bruyne (31) doveli su u vodstvo Belgiju, a do kraja susreta Renato Augusto je smanjio u 76. minuti.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal