ušetao s upaljenom kamerom

Igrač Herthe ovom je snimkom posve ugrozio nastavak Bundeslige; čak su ga i tražili da je obriše, ali nije on jedini krivac

04.05.2020 u 18:53

Bionic
Reading

Pripremajući se za nastavak natjecanja u Bundesligi u klubovima su obavljena testiranja na koronavirus i u nedjelju navečer je objavljeno da kod 14 momčadi nema pozitivnih slučajeva, a da se još čekaju rezultati iz tri kluba, Augsburga, Borussije Mönchengladbach i Leipziga, objavili su njemački mediji.

Jedino Köln ima trojicu zaraženih, dva igrača i fizioterapeuta.

Njemačka nogometna liga (DFL) sastavila je poseban zdravstveni protokol kojeg bi se trebali pridržavati svi klubovi i igrači u slučaju nastavka Bundeslige. No, iako je kancelarka Angela Merkel najavila je da će odluka o nastavku prvenstva biti donijeta u srijedu, 6. svibnja, tijekom ponedjeljka pojavila se snimka koja bi itekako mogla pokvariti planove svim klubovima.

Iako su krivci i svi koji su kršili mjere odnosno zadani protokol, vjerujemo da će svi prvo prstom uprijeti u Salomona Kaloua, igrača iz Obale Bjelokosti, koji se na trening Herthe ušetao s uključenom kamerom i sve prenosio uživo na Facebooku.

Izvor: Društvene mreže

Kalou je počeo snimanje dok se vozio u automobilu, a po ulasku u svlačionicu moglo se vidjeti da igrači uopće ne poštuju mjere niti postoji ikakva socijalna udaljenost između njih. Kalou je svakom od svojih suigrača pružio ruku kako bi ih pozdravio i izgledalo je kao da nitko ne brine niti za Covid-19, a još manje za propisane mjere.

Nešto kasnije, Kalou je ušao u prostoriju u kojoj se nalazio Jordan Torunarigha, stoper Herthe koji je baš bio na testiranju, a osoba koja mu je u tom trenutku uzimala bris, odmah je zatražila od bivšeg igrača Chelseaja da izbriše video. No, 34-godišnjak se samo nasmijao i nastavio snimanje.

Video je kasnije nestao, no snimke su ostale na internetu i kruže, a Hertha se još nije oglasila povodom gluposti koju je napravio njezin veznjak.

Ono što cijelom ovom slučaju daje na važnosti su i najnoviji podaci, objavljeni tijekom popodnevnih sati ponedjeljka, a govore da je na prvoj seriji testova na koronavirus u njemačkoj Prvoj i Drugoj ligi zaraženo deset nogometaša i osoblja klubova.

Bundesliga je objavila da je ukupno urađeno 1.724 testa među igračima i čnaovima stručnih stožera, a zasad nisu objavljeni detalji, imena zaraženih i klubovi odakle dolaze.