UTRKA ZA PREDSJEDNIKA

Igoru Štimcu disciplinska prijava HNS-a

29.11.2010 u 12:47

Bionic
Reading

Vlatko Marković u utorak će službeno krenuti u obranu predsjedničkog mjesta HNS-a. S druge strane, iz HNS-a dolazi vijest da bi drugi kandidat Igor Štimac mogao biti disciplinski kažnjen

U jeku je kampanja za prvog čovjeka Hrvatskog nogometnog saveza, a nakon što se već duže vrijeme zna da je Igor Štimac jedan od kandidata, u ponedjeljak je iz HNS-a stigla potvrda da će aktualni predsjednik Vlatko Marković u utorak i službeno predati svoju kandidaturu, objavio je novinarima glavni tajnik HNS-a Zorislav Srebrić.

'U tijeku je postupak kandidiranja za predsjednika HNS-a. Svaki kandidat mora zadovoljiti sljedeće uvjete: prebivalište u RH, da nije nogometni sudac, da nije uključen u transfere igrača, da se protiv njega ne vodi kazneni postupak te da ima potporu sedam županijskih saveza. Skupština će se održati 17. prosinca, kada će završiti predsjednička utrka', pojasnio je Srebrić.

Glavni tajnik u svom klasičnom obraćanju medijima, kad govori puno, a ne kaže ništa, ipak je nešto otkrio.

'Ne bih komentirao Štimčevu kampanju. Istina, u pojedinim dijelovima su se dogodile neprimjerene stvari. Tu prvenstveno mislim na izjavu o crnim torbama i novcima, no USKOK i policija su dokazali da u Savezu nema nikakvih nezakonitih radnji. Bilo je još nekih neprimjerenih mišljenja, a na inicijativu članova dana je prijava disciplinskom sudu, budući da se tim izjavama načinila šteta Savezu i pojedincima.'

Iako Srebrić nije želio odmah reći na koga se odnosi disciplinska prijava, novinari su inzistirali.

'Radi se o kandidatu Igoru Štimcu.'

Što se tiče mogućih sankcija, one mogu biti vremenske i novčane, a to znači da bi Štimac mogao dobiti zabranu za obavljanje  nogometne djelatnosti na neko vrijeme.