EKSKLUZIVNO

Igor Bišćan uoči finala Liverpoola i Real Madrida otkrio nam je važan detalj; hoće li to biti presudno?

24.05.2018 u 08:55

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac, a danas trener ljubljanske Olimpije, s kojom juriša po dvostruku krunu, Igor Bišćan za tportal je najavio finalni ogled Lige prvaka između Reala i njegovog bivšeg kluba, Liverpoola, koji se 26. svibnja igra u Kijevu (20.45)

U srijedu je sa svojom Olimpijom stigao u derbiju do nove važne pobjede i tri boda koja su 'zmajčeke' ostavila na vrhu prvoligaškog društva, dva koraka ispred najvećeg suparnika, Maribora.

>> Bišćan na najtežem gostovanju stigao na korak do naslova ali i pokazao kamo ide njegova karijera

I sada je posve jasno - Igor Bišćan sa svojom momčadi u posljednjem kolu ne smije doživjeti poraz kod Domžala jer u tom, ali i u slučaju pobjede Maribora (op.a. igraju doma protiv Gorice), 'viole' bi uzele naslov.

  • +8
Igor Bišćan Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Drugim riječima, Bišćan ima sve u svojim rukama, a za prvi naslov državnog prvaka dovoljan bi mu bio i bod (remi).

No ovog puta mladog zagrebačkog trenera, koji je osvojio srca navijača Olimpije, nismo htjeli dekoncentrirati pitanjima o slovenskom prvenstvu, već o događaju koji i njemu itekako znači u životu. Riječ je, naravno, o finalu Lige prvaka, a koje će u subotu igrati njegov Liverpool i madridski Real. 'Redsi' love šesti naslov najbolje momčadi Europe, a 'kraljevi' 13. ukupno!

'Prema svemu što smo vidjeli od jednih i drugih ove sezone, to bi trebala biti spektakularna utakmica! Bit će zanimljivo vidjeti hoće li Liverpoolova vezna linija, koja je više trkačka i agresivna, moći dominirati nad Realovom, koja je sastavljena od vrhunskih tehničara. To bi moglo usmjeriti utakmicu jer su u napadu i u obrani momčadi podjednake kvalitete', rekao je za tportal Igor Bišćan, koji je s Liverpoolom 2005. godine u epskom finalu u Istanbulu osvojio ovaj naslov.

>> Kako je Igor Bišćan od samozatajnog pomoćnika postao hit trener

Dakle puno će toga ovisiti o trenutnoj inspiraciji, odnosno motivu.

'Real na svojoj strani ima iskustvo, ali moj je dojam da Liverpool ima veću želju i sigurno će imati i veću podršku s tribina jer znam da ni 300.000 ulaznica ne bi bilo dovoljno za navijače iz cijelog svijeta koji žive za tu utakmicu.'

Vama obveze u slovenskom prvenstvu ne dopuštaju da budete u Kijevu, ali bit ćete uz male ekrane.

'Svakako! Ja ću, naravno, navijati za Liverpool i Dejana (op.a. Lovrena), ali kako god završilo, možemo biti ponosni na naše dečke (op.a. u finalu će Luka Modrić sigurno igrati, a vjerujemo da će i Mateo Kovačić dobiti priliku) koji će biti dio tog spektakla, kao i na činjenicu da ćemo nakon Šime Vrsaljka, koji je osvojio Europsku ligu, u ekipi što će osvojiti ovaj najprestižniji trofej opet imati barem jednog našeg. Velika je to stvar za hrvatski nogomet', zaključio je Igor Bišćan, kojem pak želimo da u nedjelju osvoji naslov slovenskog prvaka, a sljedeće srijede i naslov pobjednika slovenskog kupa.