izbornik U-21 selekcije

Igor Bišćan otkrio sve o senzacionalnom Argentincu kojeg bismo uskoro mogli vidjeti u hrvatskom dresu: Pratimo ga, ali…

27.02.2020 u 12:32

Bionic
Reading

Igor Bišćan, izbornik hrvatske mlade U-21 reprezentacije, uvijek je zanimljiv sugovornik. Dotakao se svih aktualnih nogometnih tema...

Tako je u velikom videointervju za Gol.hr otvoreno govorio detaljno o stanju u mladoj hrvatskoj reprezentaciji te predstojećim kvalifikacijskim, a osvrnuo se i na mladog Argentinca hrvatskih korijena ozbiljno prati i koji bi uskoro mogao odjenuti bijelo-crveno dres.

Na pitanje je li izbornički posao drukčiji od trenerskom posla u klubu Bišćan je rekao:

'Je, bitno je drukčije. Treba malo vremena da se čovjek prilagodi, što i nije tako teško jer rad u klubu iziskuje svakodnevnu posvećenost. U izborničkom poslu ima se vremena sagledati stvari iz druge perspektive. Nadam se da sam sve pohvatao i da ćemo biti sve bolji', kazao je Bišćan koji se dotakao i podrške čelnika HNS-a s naglaskom na odnos s Davorom Šukerom.

'Doista nemam nikakvih problema ni u radu ni u odnosima s ljudima koji vode Savez. Svima je u Savezu stalo da U-21 reprezentacija ima tretman koji treba imati i koji zaslužuje. To je praktički druga reprezentacija u zemlji. I to je sad tako', kazao je između ostalog dodavši na temu 'predsjednik HNS-a Davora Šukera i jesu li razgovarali kazao:

'Razgovarali smo. Mi se znamo još iz igračkih dana. Proveli smo neko vrijeme skupa, porazgovarali smo… Dao mi je garanciju da će tretirati mladu reprezentaciju praktički kao i A-reprezentaciju. I prije nego što smo se vidjeli neke stvari koje su nam bile pružene ukazivale su na to. Stvarno mogu biti zadovoljan.'

Najzanimljiviji dio razgovora svakako je bio kada se Bišćan dotakao igrača koje prate:

'Pratim dosta, gdje god se tko pojavi. Ili ja naiđem prateći te platforme ili mi netko dojavi. Ili se ljudi sami jave. Savez isto tako dobro skuplja informacije. Ima naših dosta u inozemstvu. Konkretno u mojem godištu sad smo našli jednog u Argentini kojeg pratimo, koji je vrlo zanimljiv.'

Otkrio je i detaljno o kome se radi:

'Dečko se preziva Bajamić. Dosta je zanimljiv, pratit ćemo ga i dalje. Igra u klubu iz Druge argentinske lige. Igra na mjestu napadača ili krilnog napadača. Jako je ofenzivno orijentiran. Pratimo ga i možda ga u jednom trenutku pozovemo', kazao je Bišćan.

Inače, o spomenutom 20-godišnjem nogometašu Mateu Bajamichu se tek zna kako trenutačno igra za Instituto Atlético Central Córdobu (22 nastupa, devet golova). Kako se doznaje Bajamich je želja nekoliko europskih klubova, a trenutačno je u procesu dobivanja hrvatskog državljanstva.

Cijeli intervju pročitajte OVDJE.