IZBOR MARCE

Ibrahimović ovo nije zaslužio; jedno ime je veliko iznenađenje!

13.07.2016 u 13:17

Bionic
Reading

Španjolski sportski dnevnik Marca objavio je najgoru momčad netom završenog Europskog nogometnog prvenstva u Francuskoj.

U sastavu je najviše Engleza i Španjolaca, po trojica, a zanimljivo mjesto u momčadi je dobio i jedan Francuz premda su 'Tricolori' stigli do finala u kojem su izgubili od Portugala. Zaista nelogično...

Mjesto na vratima dobila je 'jedinica' engleske vrste i Manchester Cityja Joe Hart. U zadnjoj liniji su trojica Španjolaca Jordi Alaba, Sergio Ramos i Juanfran. Vezu čine Englez Raheem Sterling, Francuz Paul Pogba (svakako veliko iznenađenje!), Turčin Arda Turan, te Nijemac Thomas Muller. Najgorom trojicom napadača EURO-a proglašeni su švedski majstor Zlatan Ibrahimović, napadač poljske vrste i Bayerna Robert Lewandowski, te napadač Tottenhama i engleske vrste Harry Kane.

Ibrahimović, Lewandowski i Kane su prošle sezone zabili ukupno čak 118 golova, ali na EP-u samo jedan gol i to Lewandowski u četvrtfinalu protiv Poljske.

Imaju li ovakvi izbori smisla prosudite sami, ali svatko tko je pratio Eura shvatio je koliko je 'tanka linija' između gubitnika i pobjednika. Sjetimo se samo utakmice Mađarska-Portugal (3:3) kada su Ronaldo i društvo bili na rubu ispadanja iz skupine da bi na koncu setno i spretno otišli do kraja. Stoga ovakvi izbori ponekad nisu korektni prema sportašima koji su davali sve od sebe. Borben igrač kao što je Ibrahimović ovako nešto nije zaslužio!

NAJGORIH 11 EP-a (3-4-3): Hart (Eng) - Alaba (Špa), Ramos (Špa), Juanfran (Špa) - Sterling (Eng), Pogba (Fra), Arda Turan (Tur), Muller (Njem) - Ibrahimović (Šve), Lewandowski (Polj), Kane (Eng).