Zlatan dobio svoj kip

Ibrahimović otkrio svoju statuu: 'U New Yorku je kip slobode, ovdje je Zlatan. Svijet je postao ljepše mjesto'

09.10.2019 u 09:50

Bionic
Reading

Zlatan Ibrahimović dobio je svoj kip u rodnom Malmöu i još jednom oduševio izjavama

Zlatan Ibrahimović u karijeri je igrao za Malmö, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan, PSG, Manchester United i LA Galaxy gdje je i danas. Zabio je na stotine golova od kojih će mnogi biti zauvijek zapamćeni u povijesti nogometa kao jedni od najboljih golova ikada zabijenih.

Ibrahimović je rođen u Malmöu, ali korijene vuče s naših prostora. Otac Šefik Ibrahimović je iz Bosne i Hercegovine, a majka Jurka Gravić iz Hrvatske, no Ibra je odabrao igrati za Švedsku u kojoj je rođen i tako je postao najbolji nogometaš u povijesti te zemlje.

Ne čudi da su mu Šveđani u njegovom rodnom Malmöu podigli kip koji je sam Zlatan dugo priželjkivao. Naravno, ni ovoga puta nismo ostali uskraćeni za izjave u njegovom stilu koji je već postao legendaran.

  • +6
Zlatan Ibrahimović dobio kip Izvor: EPA / Autor: Pacific Press / ddp USA / Profimedia

'Kada dođete u New York, imate Kip slobode. Kada dođete u Švedsku, Kip Zlatana. Nevažno odakle ste došli, gdje živite, kako izgledate, ovaj kip je simbol da je sve moguće', rekao je uvijek 'skromni' Zlatan na predstavljanju svojeg kipa pa dodao:

'Sad kad su na svijetu dva Ibrahimovića, to će biti bolje mjesto za život. Ali i opasnije'.

Naravno, nije stao samo na tome.

'Obično kažem da jedem Švedsku za doručak, Europu za ručak, a onda da sam i večerao cijeli svijet. Tako bih opisao i kip. Ako netko misli da mu treba energije neka samo dođe do kipa i dobit će tu energiju, dobit će vibru da je sve moguće', zaključio je Ibra.