TALIJANSKI KUP

Ibrahimović i Frosinone izbacili Torino Ivana Jurića i Nikole Vlašića

03.11.2023 u 00:08

Bionic
Reading

Nogometaši Frosinonea izborili su plasman u osminu finala talijanskog nogometnog Kupa nakon što su poslije produžetaka na gostovanju sa 2:1 pobijedili Torino kojeg vodi hrvatski stručnjak Ivan Jurić.

Frosinone je poveo već u petoj minuti golom Arijona Ibrahimovića, no u 31. minuti izjednačio je David Zima.

U 76. minuti Ivan Ilić je doveo Torino u vodstvo, no slavlje domaćih navijača karatko je trajalo, pogodak je poništen zbog zaleđa. Torino je bio blizu vodstva i u 82. minuti, Pietro Pellegri je pucao, no golman Michele Cerofolini je obranio. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade opasno je zaprijetio i Nikola Vlašić, ali je gostujuća mreža ostala netaknutom.

Pitanje pobjednika razriješeno je u 98. minuti kada je Brazilac Reinier sjajnu kontru gostiju pretvorio u pogodak nakon odlične asistencije Jorgea.

Nikola Vlašić je za Torino igrao od 67. minute, dok je Karlo Lulić na suprotnoj strani zaigrao od prve minute produžetka. Frosinone je ovom pobjedom izborio ogled protiv Napolija u osmini finala.

Dalje ide i Sassuolo koji je nakon izvođenja jedanaesteraca pobijedio Speziju sa 5:4.

Ogled je završio bez golova, pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke. Domaćini su realizirali svih pet udaraca, dok je kod Spezije u drugoj seriji Luca Moro bio neprecizan.

Martin Erlić nije nastupio za Sassuolo.

Sassuolo će u osmini finala igrati protiv Atalante.

U ostalim susretima igrat će Roma - Cremonese, Juventus - Salernitana, Inter - Bologna, Lazio - Genoa, Fiorentina - Parma, te Milan - Cagliari.