ZA UGODNIJE PRAĆENJE

I ZET na usluzi svim ljubiteljima skijanja

30.12.2011 u 17:50

Bionic
Reading

Zagrebački električni tramvaj (ZET) organizirat će izvanrednu organizaciju prijevoza gledatelja na slalomske utrke Svjetskog skijaškog kupa Snježna kraljica, koje će se u utorak, 3. siječnja, i četvrtak, 5. siječnja, održavati na Medvednici, priopćila je ZET-podružnica Zagrebačkog holdinga

Izvanredna organizacija podrazumijeva tramvajski prijevoz putnika do Mihaljevca te autobusni od terminala Mihaljevac do Sljemena. Uspostavlja se 3. siječnja u 12 sati i toga će dana trajati do 21,30 sati.

Primjena izvanredne organizacije prijevoza u četvrtak, 5. siječnja, počinje u 10,30 sati i traje do zadnjeg polaska autobusa sa Sljemena u 21,30 sati.

Zbog bržeg prijevoza putnika, bez duljih usputnih zaustavljanja do Sljemena i u suprotnome smjeru, uspostavlja se izvanredna autobusna linija Mihaljevac - Bliznec – Sljeme – Mihaljevac. Osim na početnom, autobusi će se zaustavljati na stajalištima kod Doma željezničara i Ženskog sedla, navodi ZET.

U utorak, 3. siječnja, na trasi Mihaljevac – Sljeme vozit će do 30 autobusa. Izvanredni prijevoz prema Sljemenu počinje u 12 sati, a pojačanim će intenzitetom trajati do 14 sati. Nakon tog vremena veći priljev putnika očekuje se ponovno od 15 do 16,30 sati, odnosno uoči druge vožnje. Autobusi će se na liniju uključivati prema potrebi, odnosno povratka većine gledatelja na Mihaljevac. Početak intenzivnog izvanrednog prijevoza putnika sa Sljemena predviđa se oko 19 sati, iako će tijekom cijeloga dana do Mihaljevca također voziti autobusi prema potrebi i broju putnika.

U ZET-u predviđaju da će povratak trajati do 21,30 sati, a u to vrijeme kreću zadnji autobusi od Doma željezničara i sa Ženskog sedla.

U četvrtak, 5. siječnja, prema i sa Sljemena vozit će do 60 autobusa, a početak izvanredne organizacije planiran je u 10,30 sati. Autobusi će se kretati kontinuirano prema vrhu Medvednice sve do 13,30 sati. Prema potrebi i priljevu putnika autobusi će se i nakon tog vremena uključivati u promet. Oko 19 sati počinje pojačani prijevoz putnika sa Sljemena do Mihaljevca koji će trajati do 21,30 sati. Tada je zadnji polazak od Doma željezničara i sa Ženskog sedla.

Kako bi se prijevoz putnika i posjet natjecanju pojednostavio, tiskane su zajedničke karte za prijevoz i ulazak u gledališni prostor. Ulaznice s oznakom B osiguravaju prijevoz autobusom do Ženskog sedla i povratak s iste lokacije.

Putnici s oznakom A na ulaznici, izlaze i u povratku ulaze u autobuse kod Doma željezničara.

Samo će putnici s valjanim kartama moći ući u koridor predviđen za ukrcaj u autobuse.

Ukrcaj, odnosno iskrcaj putnika bit će na zapadnoj strani Gračanske ceste, sjeverno od raskrižja sa Ksaverskom, uz terminal Mihaljevac. Uspostava privremenog tramvajskog stajališta na Ksaverskoj cesti, neposredno prije raskrižja s Gračanskom cestom, putnicima omogućuje najkraći mogući put od tramvaja do autobusa i obrnuto, koje će usmjeravati pripadnici osiguranja. Time je spriječen prelazak pješaka preko Gračanske ceste i izbjegnuta njihova kolizija s autobusima izvanredne linije.

Autobusne linije vozit će redovitim trasama bez pojačanja na skraćenim relacijama, odnosno do zone dodira s trasom izvanredne linije.

Autobusi linije 102 (Britanski trg - Mihaljevac) i 233 (Mihaljevac - Markuševec) u utorak, 3. siječnja, od 11,30 do 14,30 sati i u četvrtak, 5. siječnja, od 10 do 14 sati prometovat će redovitim trasama – skraćeno, do zone dodira s trasom izvanredne linije. Kao početno-krajnje stajalište linije 102 koristit će se lokacija Šestinski vijenac - Šestine, a autobusi linije 233 vožnju će završavati, odnosno započinjati na lokaciji Gračanska/Bliznec.

Izvanredna autobusna linija 140 Mihaljevac – Sljeme, u utorak i četvrtak, 3. i 5. siječnja, neće prometovati.

Tramvajski prijevoz prema Mihaljevcu bit će pojačan.

U utorak, 3. siječnja, na tramvajskoj liniji 8 vozit će ukupno 5 vlakova, a na liniji 14 prometovat će ukupno 16 vlakova. Kretanje vozila s početnih, odnosno završnih stajališta bit će svakih četiri do pet minuta.

Sukladno potrebama i procjeni prometnika na terenu dodatno će se pojačavati i druge redovne linije dnevne i noćne tramvajske mreže.

U četvrtak, 5. siječnja, također će biti pojačan tramvajski promet prema Mihaljevcu. Na liniji 8 toga će dana voziti 6 tramvajskih vlakova, a na liniji 14 bit će ih 16. Razmaci u polascima tramvaja bit će od četiri do pet minuta.

I u četvrtak, 5. siječnja, će se, prema potrebi, dodatnim kapacitetima pojačavati ostale redovite linije ZET-a.

Informacije o izvanrednoj organizaciji prijevoza dostupne su na službenoj internetskoj stranici ZET-a na www.zet.hr

Tijekom izvanredne organizacije prijevoza ZET će građane o stanju u prometu informirati izravnim glasovnim vijestima u putničkim prostorima vozila i na stajalištima opremljenim informativnim zaslonima, navodi Ured za odnose s javnošću ZET-a.