UKALJAN UGLED

I svijet pozorno prati hrvatski cirkus

27.07.2010 u 13:02

Bionic
Reading

Cirkus u hrvatskom nogometu dobio je veliku pozornost i izvan granica Lijepe Naše. Nisu samo naši susjedi popratili novi skandal, nego i mediji sa svih kontinenata

Novu aferu da je namještena prva utakmica finala Hrvatskog nogometnog kupa u Maksimiru (svibanj, 2009) između Dinama i Hajduka (3:0) popratili su i strani novinari. Oni prenose hrvatske medije i postalo je jasno da je hrvatski nogometni ugled nepovratno ukaljan.

Skandal je čak došao i do Južnoafričke Republike, čiji portal Times Live citira Sportske novosti i piše da je u azijskim kladionica uplaćeno 1,4 milijuna eura i da su u namještanju sudjelovali sportski direktor Dinama Zoran Mamić, sudac Bruno Marić te Ante Šapina, koji je već bio u zatvoru zbog namještanja utakmica.

I portal Eurosport posvetio je dio prostora toj temi. On citira medije i tvrdi da je Zdravko Mamić najmoćniji čovjek u hrvatskom nogometu, a da je njegov brat Zoran bio jedan od sudionika namještanja Kupa.

Argentinski Ole donosi detalje o namještaljci i kaže da je korupcija u hrvatskom nogometu uobičajena.

Engleski mediji prenose nogometni portal Goal.com koji piše o nogometnom skandalu u Hrvatskoj, a s dosta pozornosti ovom temom se bave i Nijemci, čija je policija ukazala hrvatskoj javnosti na sumnjive radnje u njihovom nogometu.

Ne treba ni sumnjati da je pitanje vremena kada će najveće svjetske novine i portali objaviti informaciju o nečasnim radnjama u hrvatskom klupskom nogometu koji je na početku 20. izdanja već sada pred slomom.