KRAJ U 2. KOLU

I suci kumovali Čilićevom porazu od Hewitta

31.07.2012 u 19:49

Bionic
Reading

Hrvatski tenis ostao je bez pojedinačnih predstavnika na Olimpijskim igrama u Londonu. Marin Čilić zaustavljen je u 2. kolu od strane australskog tenisača Lleytona Hewitta

Meč su odlučile neprisiljene pogreške našeg tenisača, ali i sudačka pogreška Jakea Garnera na servisu Australca za meč. Hewitt je kod 6:5 u drugom setu servirao za meč, rezultat je bio 15:30, kada je njegova lopta završila u autu, što je linijski sudac i uzviknuo, ali je glavni sudac, spomenuti gospodin Garner, to odlučio 'ispraviti'.

Čilić je 'poludio', ali nakon minutu, dvije nastavio igrati te izborio break-loptu. Nažalost, Australac ju je sjajnim servisom spasio i do kraja nanizao dva lagana poena iz servisa za konačnu 6:4, 7:5 pobjedu.

Hewitt je prvi set osvojio nakon što je iskoristio jednu jedinu break-loptu koju mu je Čilić poklonio kod rezultata 3:3. Već u idućem gemu naš je tenisač imao dvije prilike za povratak u set, no nije ih iskoristio.

U drugom je setu Čilić najprije spasio pet break-lopti, prije negoli je zapucao prvu svoju kod prednosti 4:3. Hewitt je udario lagani servis, a Čilić loptu poslao u mrežu.

Australac, kojem je već 31 godina, u idućem će kolu igrati protiv Srbina Novaka Đokovića, dok našem Čiliću preostaje igra parova s Ivanom Dodigom. Protivnici su im Šveđani Brunstrom i Lindstedt.

OI, tenis (M), 2. kolo:

Hewitt (Aus) - Čilić (Hrv, 13) 6:4, 7:5