DRUGI PRIORITETI

I rukomet ima zanimljivih likova; osvajač olimpijskog srebra po drugi puta iznenada prekinuo karijeru, a hoće li se vratiti to ne zna ni on sam

20.05.2020 u 09:48

Bionic
Reading

Švedski rukometaš Kim Ekdahl du Rietz (30) po drugi puta je zaključio karijeru, a ovoga puta je kao razlog naveo završetak studiranja

Šveđanin je zanimljiv lik. Igra na poziciji lijevog vanjskog, za reprezentaciju je upisao 86 nastupa i zabio 243 gola te osvojio olimpijsko srebro (2012.) Od rukometa živi, ali on mu nije na vrhu prioriteta.

Prvi put se umirovio u siječnju 2017. u dresu Löwena, da bi se u isti klub vratio godinu dana kasnije na tri mjeseca kako bi bundesligašu pomogao dok je imao velikih problema s ozljedama ključnih igrača, a novac od plaće donirao je u dobrotvorne svrhe.

U travnju 2018. otišao je u bogati PSG, a nakon provedene dvije sezone u francuskom prvaku opet je rekao zbogom rukometnom profesionalizmu. Razlog je što želi završiti fakultet u Hong Kongu, a usput i putovati različitim zemljama. Upravo su mu putovanja najveći hobi.

Hoće li se Du Rietz opet vratiti na terener? To vjerojatno ne zna ni on sam...