KĆI VELIKA NADA

I predsjednica Hrvatske dio sportskog spektakla u Zagrebu

02.12.2015 u 16:49

Bionic
Reading

Kratkim plesom plesnih parova sutra (četvrtak) od 15 sati u Ledenoj dvorani zagrebačkog Doma sportova starta 48. izdanje Zlatne piruete Zagreba, najstarije svjetsko natjecanje u umjetničkom klizanju koje će ove godine biti jedno od najjačih ikada

Od 17 sati na rasporedu je kratki program sportskih parova gdje će Hrvatska nakon dugo godina imati konkurentan par, Lanu Petranović i Michaela Luecka, dok će u 19 sati Piruetu službeno otvoriti predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je velika prijateljica hrvatskog sporta, a posebice umjetničkog klizanja u kojem je njezina kćer jedna od najvećih hrvatskih klizačkih nada.

U 19.45 starta kratki program klizača među kojima Hrvatska ima jakog aduta, 18-godišnjeg Nicholasa Vrdoljaka koji će loviti normu za skorašnje Europsko prvenstvo.

Natjecanje u petak starta od 14.00, u subotu od 13.00, a Piruetu će u subotu od 20 sati tradicionalno zatvoriti Revija pobjednika.

U Zagrebu će nastupiti 26 klizača, 17 klizačica, 12 sportskih i 8 plesnih parova iz 26 zemalja svijeta, a između ostalih među njima i aktualna olimpijska pobjednica Adelina Sotnikova, aktualna prvakinja svijeta i Europe Elizaveta Tuktamiševa kao i brončani olimpijac Denis Ten.

Jednodnevna ulaznica za natjecanje iznosi 20 kuna, obiteljska 40, ulaznica za sva natjecanja 50 (ne uključuje reviju pobjednika), obiteljska za sva natjecanja 100 (ne uključuje reviju pobjednika), dok je ulaznica za reviju pobjednika 50 kuna, odnosno obiteljska 100 kuna.

Svi oni koji ne stignu doći u Dom Sportova, Piruetu mogu svakoga dana izravno pratiti na Sportskoj televiziji.