karate

Ivan Kvesić unatoč pobjedi u posljednjoj borbi, iz dvorane otišao sa suzama; olimpijska medalja ostala samo san

  • S.Š.
  • Zadnja izmjena 07.08.2021 13:29
  • Objavljeno 07.08.2021 u 08:15
Bionic
Reading

Prvi put u povijesti karate je dio olimpijskog programa. U kategoriji +75 kg Hrvatska je imala svog predstavnika Ivana Kvesića, koji je pobjedom u prvom kolu stekao dobre izglede za osvajanje jednog od vodeća dva mjesta u skupini, a koja su vodila u polufinale i jamčila medalju. Nažalost, u sljedeća dva meča, Kvesić je doživio poraze, a u prilog mu nisu išli ni ostali rezultati te je uoči posljednje borbe ostao bez izgleda za prolazak u polufinale

Ivan Kvesić je u suzama dočekao kraj borbe protiv američkog karataša Briana Irra, jer je unatoč pobjedi od 3:1 za 24-godišnjeg svjetskog prvaka san o osvajanju olimpijskog odličja u Tokiju završio u grupnoj fazi natjecanja.

Kvesić je u natjecanje u skupini B kategorije preko 75 kg završio s dvije pobjede i dva poraza te s četiri boda osvojio treće mjesto, a u polufinale i borbe za odličja plasirala su se samo najbolja dvojica. To su u skupini B bili Iranac Sadžad Gandžzadeh sa sedam bodova i Saudijac Tareg Hamedi s pet.

Posljednji hrvatski predstavnik u pojedinačnoj konkurenciji na Igrama u Tokiju dobro je otvorio svoj nastup i u prvoj borbi s 3:2 pobijedio Tarega Hamedija.

Uslijedio je dvoboj protiv Sadžada Gandžzadeha, u kojem suci na polovici borbe pri rezultatu 0:0 nisu priznali Kvesiću udarac nogom u glavu koji bi mu donio tri boda. Do kraja je iranski reprezentativac bio bolji i slavio s 3:1.

U trećoj borbi aktuanog svjetskog prvaka iznenađujuće je pobijedio 26-godišnji Kanađanin Daniel Gaysinsky koji je slavio s 4:1. Nakon što je prvi došao do boda, Gaysinsky je nastavio skupljati bodove uglavnom kontrirajući Kvesićevim pokušajima da preokrene rezultat.

Pobjeda 3-1 protiv Amerikanca Briana Irra za Kvesića je bila rezultatski beznačajna, jer je već prije početka znao da ne može osvojiti jedno od prva dva mjesta koja bi ga u Tokiju odvela u borbu za medalje.

Rezultati A skupine:

1. borba: Ivan Kvesić - Tareg Hamedi 3:2

2. borba: Ivan Kvesić - Sajad Ganjzadeh 1:3

3. borba: Ivan Kvesić - Daniel Gaysinsky 1:4

4. borba: Ivan Kvesić - Brian Irr 3:1

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal