respekt

I Marija Mandžukića svladale su emocije: Prijatelju moj...

02.08.2023 u 21:03

Bionic
Reading

Legendarni talijanski nogometni vratar Gianluigi Buffon (45) službeno je objavio odlazak u mirovinu nakon 28-godišnje karijere, a oglasio se bivši suigrač Mario Mandžukić

Bivši napadač hrvatske reprezentacije dijelio je s Buffonom svlačionicu u Juventusu od 2015. do 2018. godine, a zajedno su osvojili sedam trofeja i igrali finale Lige prvaka 2017. (Real, 1:4).

'Čestitam ti na sjajnoj karijeri, Gianluigi Buffon. Svi znaju da si bio briljantan golman, ali ja te poštujem kao suigrača zbog tvog rada i pobjedničkog mentaliteta. Uživaj u mirovini, prijatelju moj', napisao je Mandžukić na Instagramu.

Podsjećamo, Buffon je debitirao u Serie A sa 18 godina za Parmu čiji je dres u prvom mandatu nosio šest godina. Potom je čak 17 godina branio za Juventus, jednu sezonu je bio član PSG-a, potom se na dvije sezone vratio u Juve, da bi posljednje dvije sezone branio u Parmi iz koje je 1995. krenuo na svoj nogometni put.

Buffon je smatran jedinim od najboljih svjetskih vratara. U klupskoj karijeri je osvojio čak 26 trofeja, dok je s reprezentacijom Italije bio svjetski prvak 2006.

Za 'Azzurre' je upisao rekordnih 176 nastupa sudjelovaši na pet svjetskih prvenstava.