JASNA PORUKA

I bratu Michaela Schumachera je prekipjelo: Ovo je ogroman problem, žao mi je, ali treba već jednom prestati s time

11.04.2021 u 07:57

Bionic
Reading

Sve je više onih kojima smeta učestalo 'kukanje' Sebastiana Vettela, a jedan od njih je i Ralf Schumacher, brat sedmerostrukog prvaka Michaela

Vettel je u bolidu Red Bulla osvojio četiri titule (2009-2013.), a nakon što je 2015. završio u Ferrariju očekivalo se je da će tu trofejnu momčad vratiti na stare staze slave. No suradnja koja je trajala čak šest godina nije bila uspješna – u crvenom bolidu njemački vozač nije došao do novog naslova svjetskog prvaka, a od ovog prvenstva je u Aston Martinu.

Vettelove zadnje sezone u Ferrariju bit će upamćene po njegovim žalopojkama, javnim iskazivanjem nezadovoljstva, nepotrebnim ispadima, pogreškama na stazi, pa ne čudi što u Ferrariju nisu previše tugovali kada je došao kraj suradnje.

Vettel je na VN Bahraina završio kao 15., razočaravajući rezultat, a ono što je najgore, nastavio je tamo gdje je stao u Ferrariju – sa 'kukanjem'.

'To vjerojatno nije bio najbolji vikend ili vikend koji smo željeli. Bilo je puno stvari s kojima se moramo pozabaviti. Vidjet ćemo koliko brzo ih možemo ispraviti. U bolidu se ne osjećam kao kod kuće. Puno je stvari protiv mene tako da se zapravo ne mogu usredotočiti na vožnju. Ali moramo se s njima suočiti i pokušati ih popraviti', izjavio je 33-godišnji Nijemac.

  • +10
Formula 1, Velika nagrada Bahreina, 28.3.2021. Izvor: Profimedia / Autor: FREDERIC LE FLOC H / AFP / Profimedia

Na njegove izjave brzo je reagirao sunatodnjak Ralf Schumacher, umirovljeni vozač koji je u Formuli 1 odvozio 180 utrka te uz 27 postolja i šest puta slavio na nekom Grand Prixu.

'Kukanje što ne osjeća bolid mora prestati. Žao mi je zbog Sebastiana. Ovo je ogroman problem i trebat će vremena. No nikoga nije briga za to, uostalom on zarađuje puno novca', jasan je bio Schumacher koji je dodao:

'Na kraju, Sebastian je iskusni vozač i višestruki svjetski prvak. Sada mora sve posložiti sa svojim kolegom iz momčadi, a ostatak će doći sam, čak i ako se Aston Martin ove godine ne pretvori u pobjednički automobil. Nije nerazuman. Razumijem Sebastianovu frustraciju, jer imao je sve samo ne savršen vikend.'