GRČKA SRAMOTA

Huligani prekinuli finale, pištolji u VIP loži

01.05.2011 u 11:22

Bionic
Reading

Huliganizam i nasilje na nogometnim stadionima i oko njih u grčkom nogometu više nisu nikakva vijest, no ovaj su put navijači AEK-a nadmašili sami sebe...

U prvoj od devet minuta sudačke nadoknade finala grčkog kupa između AEK-a i Atromitosa, pri vodstvu AEK-a 3:0, navijači toga kluba preplavili su teren prisilivši glavnog suca utakmice Tassosa Kakosa da odsvira kraj.

A onda je krenuo pakao. U bjesomučnom divljanju, navijači su napali igrače Atromitosa, koji su se morali i rukama i nogama braniti od huligana, a dio razbijačke povorke uputio se prema VIP loži, u kojoj su bile smještene obitelji Atromitosovih igrača.

Zasuli su ih svime što im se našlo pod rukom - kamenjem, bakljama, komadima ograde, a pojedini očevici tvrde da su neki navijači izvadili pištolje i uperili ih u prestrašene ljude u loži.

'Nikad u životu nisam vidio takvo što. Igrači su se morali boriti da bi spasili svoje obitelji. Navijači su mahali pištoljima prema njima,' otkrio je trener Atromitosa Giorgos Donis.

Igrači Atromitosa držali su 'prvu crtu obrane' svojih obitelji dok nije stigla specijalna policija, koja je pendrecima i suzavcem 'uvjerila' huligane da uzmaknu.

Pola sata trajali su pregovori između dvije momčadi i vodstva Grčkog nogometnog saveza, hoće li se utakmica nastaviti još onih dodatnih osam minuta, no odustalo se iz praktičnih razloga - huligani su rasparali mreže na golovima, a teren je bio prekriven potrganim reklamnim panoima te stolcima.

'Ova utakmica unazadila je grčki nogomet za 100 godin,' rekao je predsjednik Atromitosa Giorgos Spanos.
Grčka televizija javlja da su prije utakmice u gradu izbile tučnjave između AEK-ovih i Panathinaikosovih navijača.

Osvajanjem 14. kupa u povijesti i prvog od 2002., AEK je izborio kvalifikacije Europske lige, no pitanje je kako će Uefa reagirati na subotnje incidente.