UZ DOPUŠTENJE FIFE

Hrvatskoj snalažljivosti nema kraja! Indijac 'upleten' u akciju unošenja zastave za koju sada zna cijeli svijet

  • S.Š. / Hina
  • Zadnja izmjena 05.12.2022 17:01
  • Objavljeno 05.12.2022 u 15:57
Bionic
Reading

Nakon što je u prve tri utakmice po skupini najduža zastava ovog SP-a, dugačka 200 metara, morala ostati izvan stadiona, ovog puta njeni su se vlasnici pobrinuli da se nađe na Al Džanubu, po mnogima najljepšem stadionu u Katru

Stadion Al Džanub nalazi se u gradu Al Vakri, udaljenom 25 kilometara od centra Dohe, glavnog grada Katra, te je najjužnije smješten stadion na ovom Svjetskom prvenstvu.

No, bez obzira na tu malenu dislociranost hrvatskih navijača, kojih je na utakmicama po skupini u prosjeku bilo 1000, sada ih ipak ima više. Ne znatno, ali brojka se vrti oko 1200. Upozorili su Hrvati koji su već u Dohi da posljednjih dana postoji problem s Hayya karticom, koja služi kao navijačka putovnica, zbog čega je dobar dio njih ostao u europskim gradovima, bez mogućnosti odlaska u Katar.

Naravno, osim naših navijača, na SP-u postoji još jedna konstanta, a riječ je o velikoj hrvatskoj zastavi koja je preživjela razna prekrajanja.

Dado Čor, jedan od najzaslužnijih za priču o zastavi koja prati Vatrene na svim natjecanjima od Europskog prvenstva u Portugalu 2004. godine, posljednjih dana imao je mnogo posla. Rasparala se na nekoliko mjesta pa su je on i nekolicina prijatelja nosili po Souk Vakifu do krojača kako bi je sašio.

Slične probleme su imali i u Rusiji, a najveći show je bio u Nižnjem Novgorodu, gdje su dečki iz Crikvenice i Bribira angažirali lokalnu krojačicu Ljubu kako bi zašili dijelove zastave.

'Pronašli smo je na ruskom Njuškalu', kazali su tada sa smiješkom. Povukli su struju iz obližnjeg kafića i Ljuba je prionula poslom uz veliku medijsku pažnju. Sve su snimale brojne TV kuće i fotoreporteri.

Ovoga puta spasio ih je Indijac. Našli su ga u jednoj od prodavaonica na Souk Vakifu. Prvo su je sašili, a dan kasnije skratili na 30-ak metara kako bi mogla i na stadion. Dečki su dobili dozvolu Međunarodne nogometne federacije (FIFA) da je razvuku za vrijeme intoniranja himne.

'Čovjek je mislio da imamo neku malu zastavu, a kada je shvatio da je dugačka 200 metara, primio se za glavu. Međutim uspjeli smo i danas bi se trebala pojaviti na tribini stadiona Al Džanub', dodao je Bruno Dobrinić.

  • +30
SP Katar: Japan - Hrvatska, navijači Izvor: EPA / Autor: MARTIN DIVISEK
  • +13
Hrvatska - Japan: Navijači ispred hotela, 5.12.2022. Izvor: Cropix / Autor: Tom Dubravec
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal