OVO JE ZA PAMĆENJE

Hrvatskoj je uspjelo što nikada nije niti jednoj drugoj reprezentaciji; kada je Brazil poveo i tradicija je bila protiv Vatrenih...

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaši nisu srušili samo prvog favorita Svjetskog prvenstva Brazil - koji ima pet titula prvaka svijeta - nego jednu neugodnu tradiciju

Nakon regularnog dijela bilo je 0:0, a u produžecima Brazil je poveo golom Neymara (105+1). U tom trenutku protiv Vatrenih nije bio samo peterostruki prvak nego i tradicija.

Naime, prije Brazila još je 12 reprezentacija u nokaut fazi povelo 1:0 u produžecima i svaki put je ta momčad i prošla dalje. Brazil je trebao biti 13.

'Ponos do neba da je Hrvatska među četiri na svijetu. Sjajna je to vijest za hrvatski nogomet i hrvatski narod. Cijeli je svijet gledao Hrvatsku i divio se našem karakteru, znanju i kvaliteti. Kad izbacite reprezentaciju kao Brazil, koji je glavni favorit, moraš biti ponosan. Umoran jesam, ali sam sretan. Tabamo uživati u ovom momentu jer već danas kreće priprema za Argentinu, kazao je Dalić dan nakon velike pobjede.

No tako nisu mislili Vatreni, izjednačio je Bruno Petković u 117. minuti, a zatim je Dominik Livaković kod 11-eraca bio nesavladiv i Hrvatska je srušila prvog favorita Mundijala, ali i statistiku. Hrvatski reprezentativci su prvi koji su uspjeli proći dalje nakon što su u produžecima gubili 1:0.

Luda utakmica, a na pitanje što je Dalić rekao svojim igračima nakon primljenog gola, sve je bilo jasno:

'Cijelu smo utakmicu vjerovali i spremali se jer smo znali smo što je koncepcija Brazila i naša cijel priprema je bila u tom smjeru. Dakle, da budemo disciplinirani i da radimo po dogovoru. Odigrali smo perfektnu utakmicu i kad smo primili gol nismo odustajali, igrači su osjetili da mogu , a pomogle su i zamjene. Znali smo da ih teško možemo pobijediti. Ali presudila je disciplina naše ekipe', kazao je Dalić.

  • +41
SP Katar: Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: RONALD WITTEK
  • +21
Navijači na utakmici Hrvatska - Brazil Izvor: EPA / Autor: ROLEX DELA PENA
Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal