kud baš sada

Hrvatskog trenera nakon verbalnog napada na suce žestoko opalili po džepu i zabranili mu vođenje jedne utakmice, ali puno veća kazna mu je ovo...

16.07.2020 u 17:47

Bionic
Reading

Trener talijanskog nogometnog prvoligaša Verone Ivan Jurić suspendiran je na jednu utakmicu i kažnjen sa 15.000 eura zbog vrijeđanja sudaca za vrijeme utakmice protiv Rome koju je njegova momčad izgubila 1:2.

Hrvatski stručnjak je verbalno napao suce nakon dosuđenog kaznenog udarca za Romu u 10. minuti utakmice igrane u srijedu.

Disciplinska komisija Serie A je objavila kako je Jurić kažnjen 'jer se nije s poštovanjem odnosio prema sucu i zbog uzvikivanja uvredljivih izraza'.

Verona se pet kola prije kraja prvenstva nalazi na devetom mjestu s devet bodova manje od Europe, ali i sa 15 bodova više od zone ispadanja.

>> Hrvatski trener Ivan Jurić priznao kome se divi: Nije to ni Klopp, ni Guardiola već njegov 'učitelj' i najveći nogometni inovator današnjice

Jurić će zbog suspenzije propustiti subotnji ogled protiv Atalante.

I to mu je u stvari najveća kazna. Jer prije par dana Jurić je rekao kako mu je trener Atalante, Gian Piero Gaspreini, nogometni uzor.

'Vidim da klubovi u Njemačkoj, ali i drugdje, pokušavaju raditi iste stvari kao što to radi Atalanta. Gasperini je godinama bio podcijenjen, a sada svi krademo od njega, uključujuči i Inter. I ja kradem od njega', rekao je Jurić, kojeg je Gasperini trenirao u Genoi.

Nakon igračke karijere Jurić se posvetio trenerskom poslu te je bio Gasperinijev pomoćnik u Interu (2011) i Palermu (2012–2013). Poslije se je Jurić osamostalio i počeo je kao trener Mantove (2014–2015), a u sezoni 2015–2016. uveo je Crotone u Seriu A. Uslijedila su tri mandata u Genoi puna oscilacija, a ove sezone vrlo uspješno vodi Veronu.

  • +4
Verona - Inter Milan Izvor: EPA / Autor: EMANUELE PENNACCHIO