NIKADA NEŠTO OVAKVO

Hrvatski zet se srušio u velikim bolovima; finale okončano na tužan način

02.10.2017 u 09:37

Bionic
Reading

U finalu kineskog turnira Chengdu Open slavio je Uzbekistanac Denis Istomin (31) nakon što mu je kod njegovog vodstva u prvom setu 3:2 meč predao Cipranin Marcos Baghdatis (32)

Baghdatis je u subotu imao dvostruki program, morao je istoga dana odigrati četvrtfinale i polufinale. Posao je obavio uspješno, ali takav naporan ritam ostavio je traga na tijelu hrvatskog zeta (oženjen za Hrvaticu Karolinu Šprem).

U nedjeljnom finalu protiv Istomina vidjelo se je od samog zagrijavanja da nešto nije u redu, Cipranin se borio s velikim bolovima u leđima, te je u šestom gemu pao na teren.

Istomin - Baghdatis, predaja Cipranina u finalu Chengdu Opena

Prišao mu je Istomin, pozvao liječničku pomoć te mu donio i stavio ručnik pod glavu. Baghdatis se nekako pridigao i lagano otišao sjesti te nije imao izbora nego predati meč.

'Osjećao sam bolove u leđima tijekom tjedna, ali nakon mojeg posljednjeg meča imao sam i grčeve. Nakon što sam se probudio bio sam u istom stanju, a poslije zagrijavanja sve je postalo još gore. Imao sam i prije problema s leđima, ali nikada nešto ovakvo', rekao je Baghdatis.

Cipranin je u karijeri u pojedinačnoj konkurenciji došao do četiri naslova na ATP-u, ali posljednji je bio u siječnju 2010. (Sydney).

'Naravno da sam želio osvojiti titulu, ali ne na ovakav način. Nadam se da će se opraviti i da će biti spreman za ostatak sezone', izjavio je Istomin.