proslava bronce

Hrvatski vaterpolisti uz gromoglasnu 'Moju domovinu' na postolju pokraj zlatne Srbije

29.07.2018 u 09:23

Bionic
Reading

Nakon impresivne pobjede protiv Italije u subotu, hrvatski vaterpolisti dobro raspoloženi pojavili su se na pobjedničkom postolju i uz glasno pjevanje 'Moje domovine' proslavili broncu...

Podsjetimo, naši su ispali u polufinalu u čvrstoj utakmici protiv Srbije, ali su u borbi za broncu impresivnom igrom stigli do 10:8 pobjede protiv jake Italije i tako se ponovo dokopali medalje, treće ove generacije nakon srebra na Igrama u Riju i zlata na SP-u u Budimpešti.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Poslije finalnog obračuna u kojem je Srbija tek nakon peteraca svladala Italiju bilo je vrijeme za dodjelu medalja, a hrvatski vaterpolisti pojavili su se odlično raspoloženi i gromoglasnim pjevanjem 'Moje domovine' zasjenili bolje plasirane reprezentacije, uključujući i zlatnu Srbiju koja je stajala na najvišoj stepenici postolja.

Pjesma se nastavila kasnije i u svlačionici, a ovi prizori nakratko su podsjetili na nogometno srebro koje je slavilo pola milijuna ljudi u Zagrebu, uz 'Moju domovinu' kao obavezan glazbeni repertoar.

Vaterpolisti će sljedećeg ljeta na SP-u u Južnoj Koreji braniti zlato, a onda ih u Tokiju 2020. godine čeka i novi lov na titulu na Olimpijskim igrama...