VELIKI USPJEH

Hrvatska fantastičnom igrom slomila jake Talijane i osvojila broncu u Barceloni

28.07.2018 u 21:42

Bionic
Reading

Hrvatska vaterpolska reprezentacija na impresivan je način savladala Italiju rezultatom 10:8 (4:0, 3:5, 2:1, 1:2) ove subote i tako osvojila broncu na Europskom prvenstvu u Barceloni...

Družina koju vodi Ivica Tucak i bez suspendiranog izbornika obavila je fantastičan posao u svojoj posljednjoj utakmici na Europskom prvenstvu ove subote i zasluženo osvojila medalju, treću u nizu nakon zlata na SP-u u Budimpešti prošle godine te srebra na Igrama u Riju.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Zahvaljujući odličnom Marku Bijaču na golu i lepršavoj igri u napadu hrvatski vaterpolisti na impresivan su način svladali iznimno jakog protivnika i tako se dokopali bronce koju su i priželjkivali nakon poraza od Srbije u polufinalu.

Hrvatska je najvažniji dio posla obavila već u prvoj četvrtini. Tad je Bijač zaključao Italiji svoja vrata, a s druge strane Joković, Buljubašić, Garcia i Fatović krasne su akcije pretvarali u pogotke, za idealnih 4:0 nakon uvodne dionice igre.

U drugoj četvrtini su se Talijani probudili, ali Bušlje, Lončar i Fatović održali su prednost za 7:5 na poluvremenu.

Kad je Loren Fatović zabio prekrasan pogodak lobom, a Andro Bušlje dalekometnim udarcem Talijani su primireni u trećoj četvrtini i više se nisu uspjeli vratiti u utakmicu, iako su imali bezbroj puta igrača više.

Naša reprezentacija na kraju je pobijedila rezultatom 10:8, a najbolji strijelci bili su Fatović s tri pogotka te Bušlje i Lončar s po dva.

Hrvatskoj je ovo četvrta medalja na europskim smotrama i prva bronca, nakon srebra u Firenzi 1999. godine i Kranju 2003. godine te zlata u Zagrebu 2010. godine. Vaterpolska reprezentacija tako nastavlja biti iznimno trofejna i sigurno će u Tokiju na Igrama 2020. godine biti jedan od glavnih kandidata za osvajanje titule...

EP u vaterpolu, borba za broncu:

Hrvatska - Italija 10:8 (4:0, 3:5, 2:1, 1:2)