velika utakmica

Hrvatski vaterpolisti otkrili recept kako pobijediti 'nevjerojatnu' momčad Srbije

25.07.2018 u 08:43

Bionic
Reading

Maro Joković i Marko Bijač nakon impresivnog preokreta protiv Crne Gore s mnogo optimizma iščekuju polufinalni obračun sa Srbijom na Europskom prvenstvu u Barceloni...

Hrvatska je na EP došla kao aktualni svjetski prvak i zasad opravdava taj status, s obzirom da ne zna za poraz na turniru i s četiri čiste pobjede osigurala je mjesto u polufinalu.

  • +3
Hrvatska vaterpolska reprezentacija Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

Brzo je prošlo čak osam godina od posljednje hrvatske titule na Europskom prvenstvu, pod vodstvom Ratka Rudića u Zagrebu, a sljedeća prepreka bit će opasna srpska reprezentacija koja je dugo vladala vaterpolom, sve dok nije doživjela nekoliko poraza u nizu od Hrvata i ostala bez svjetske titule prošle godine.

Izbornik Ivica Tucak vrlo je optimističan uoči tog dvoboja, a ni igrači nemaju straha.

'Mi volimo tepati da je to finale prije finala. Zadnje tri utakmice smo ih dobili, no dugo čekamo ovo polufinale Europskog prvenstva, već osam godina. Što reći o njima? Jedna nevjerojatna ekipa koja je pokrivena na svim pozicijama, ali ako zadržimo jedan nivo obrane koji imamo u zadnje dvije utakmice, mislim da imamo velike šanse za ulazak u finale,' izjavio je Maro Joković uoči vaterpolskog klasika.

'Ne treba puno trošiti riječi kakva je to ekipa. Znamo mi njih, znaju oni nas. Igrali smo puno puta proteklih godina. Očekujemo jako tešku utakmicu. Mi se moramo pripremiti, zaustaviti njihove najopasnije šutere i ako u tome uspijemo očekujemo jednu izjednačenu utakmicu do kraja,' najavio je pak odlični Marko Bijač čije bi obrane mogle biti ključne u četvrtak u polufinalu koje počinje u 20:30.