SVJETSKA LIGA

Hrvatski vaterpolisti lako svladali Rusiju

21.01.2009 u 17:22

Bionic
Reading

U prvom kolu 3. kvalifikacijske skupine Svjetske lige vaterpolisti Hrvatske su pobijedili Rusiju sa 12:7 (4:2, 4:2, 3:1, 1:2). Susret je odigran u bazenu Plivačkog kompleksa Kantrida, a sudili su pred 800 gledatelja Vasileiou iz Grčke i Vekerdy iz Rumunjske

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske očekivano je pobjedom startala u natjecanje Svjetske lige. Bilo je to ujedno i prvo okupljanje odabranika Ratka Rudića u ovoj godini u kojoj ih očekuje nastup na Svjetskom prvenstvu u Rimu na kojem brane naslov svjetskih prvaka osvojen prije dvije godine u Melbourneu.

Pomlađena reprezentacija Hrvatske bez nekoliko dosada standardnih igrača (Vićan, Smodlaka, Đogaš, Kunac) dominirala je tijekom čitavog susreta, a Rusi nisu znali niti mogli zaustaviti naše centre Hinića, Dobuda i Muslima. Naši reprezentativci bili su koncentrirani u napadu i odlično koristili prednost igrača više i zasluženo izborili uvjerljivu pobjedu.

Svjetska liga ove godine igra se po novoj formuli, a Hrvatska je svrstana u skupinu tri s Rusijom, Njemačkom i Španjolskom. Drugu utakmicu igramo 17. veljače u Šibeniku protiv Njemačke, a treću 10. ožujka u Dubrovniku protiv Španjolske. Uzvrati su 14. travnja u Moskvi, 2. svibnja u Španjolskoj i 5. svibnja u Njemačkoj. Samo prvaci skupina stiču pravo igranja na završnom turniru Svjetske lige koji će se od 16. do 21. lipnja održati u Podgorici.

U prvoj skupini su reprezentacija Srbije, Mađarska, i Francuska, a u drugoj Crna Gora, Italija, Rumunjska i Velika Britanija. Prvacima iz europskih skupina u Podgorici će se pridružiti prvaci iz skupine Azija/Oceanija i Afričke skupine.

HRVATSKA - Pavić, Burić, Bošković 1, Dobud 1, Muslim, Joković 1, Marković 1, Karač 1, Sukno 1, Barač 1, Hinić 1, Obradović 4, Brzica.

RUSIJA - Davitošvili, Katkov, Jurčik 1, Želtovski 1, Antipov, Finaev 1 (1), Jablonovski, Stepanjuk 2, Višnjakov 1, Lisunov 1, Agarkov, Ivanov, Magomaev.

PETERCI: Hrvatska -, Rusija 1 (1).

REALIZACIJA IGRAČA VIŠE: Hrvatska 10 (7), Rusija 9 (4)