ovo se zove fair play

Hrvatski trener nakon jedne od najluđih utakmica ispao u drugu ligu, a o odluci svojih igrača nije imao pojma?!

25.04.2022 u 09:26

Bionic
Reading

Još su četiri kola do kraja turskog prvenstva, ali posve je izvjesno da bivši hrvatski reprezentativac, Stjepan Tomas, nije uspio u svojoj misiji spašavanja Göztepea. Naime, klub iz Izmira na 19. je mjestu a zona 'spasa' bježi mu 12 bodova

Od ožujka ove godine, Stjepan Tomas sjedi na klupi Göztepea. U šest utakmica klub je upisao pet poraza te samo jedan remi. I s takvim rezultatima jasno je da se klub nije uspio pomaknuti u ukupnom poretku.

Naravno, Tomasova odgovornost je najmanja, ali ako po ničem drugom - onda će svoj mandat na klupi kluba iz Izmira pamtiti po ogledu protiv Gaziantepa, a koji je završio bez pobjednika 1:1. Jer utakmica je imala gotovo nestvaran kraj.

Gosti su poveli u drugoj minuti sudačke nadoknade. minutu nakon jednog nesportskog poteza. Sudac je prekinuo igru, a potom podbacio loptu. Gosti su tu priliku iskoristili i odmah zapucali prema golu domaćina. Lopta je preletjela golmana Bozana ali pogodila je prečku i odbila se u teren. Zbunjene domaćine matirao je sjevernomakedonski igrač Adis Jahović i izazvao revolt suparnika, ali i domaćih navijača.

Shvativši kakvu su glupost napravili, Tomasovi su igrači dopustili domaćinu da izjednači preko Joaa Figueireda.

No, niti tu nije završena drama. Jer u devetoj minuti nadoknade, sudac Filiz dosudio je penal za Gaziantep, procijenivši da je golman Ozciem napravio prekršaj u jednom dvoboju nad Figueiredom.

Sažalivši se nad gostima, igrač Gaziantepa sucu je pokušao objasniti kako prekršaja nije bilo, ali ta uvjeravanja nisu urodila plodom, pa je Muhammet Demir izveo udarac s bijele točke. Ali, kako? Namjerno je puknuo loptu daleko od gola.

'Jako nam je žao. Ušli smo loše u utakmicu, ali kako je vrijeme odmicalo, uspjeli smo se nametnuti i stvorili nekoliko prilika, ali nismo postigli gol. Da jesmo, mogli smo utakmicu ranije mirno privesti kraju. Nažalost to se nije dogodilo. Gol Gaziantepa me je iznenadio. Nisam donio odluku da im pustimo izjednačenje, bio sam okrenut prema klupi, a igračima sam rekao samo neka nastave. Oni su sami na terenu odlučili pustiti domaćinima da izjednače', poručio je Tomas.

'Utakmica je trebala završiti 0:0. Poveli su 1:0, a iako su igrali za ostanak, bili su pošteni i dopustili nam da postignemo gol za izjednačenje. Tko zna, da nam nisu dozvolili da mi zabijemo, možda ne bi bilo ni penala. U svakom slučaju, situacija je bila vrlo čudna. I mislio sam da ne bi bilo dobro da damo gol nakon njihovog 'fair play' poteza. Zato smo se i mi dogovorili da promašim. I dalje se osjećam čudno, ali ne žalim', rekao je Demir.