HRABRO I RAZUMLJIVO

Hrvatski trener donio odluku kakvu ne viđamo u današnjem nogometu!

01.05.2023 u 09:02

Bionic
Reading

Ne događa se često da treneri usred sezone, posebice ako imaju pozitivan rezultat, podnesu ostavku. I još k tome, ako nemaju drugu ponudu u džepu. No, Mario Carević ipak se odlučio na taj potez

Mario Carević od listopada 2021. godine sjedi(o) je na klupi slovenskog drugoligaša Krke. I već u prvoj sezoni napravio je rezultat vrijedan divljenja. Momčad je s 11. mjesta doveo do treće pozicije.

Pri tom je s istim klubom imao i nevjerojatan niz od čak 23 utakmice bez poraza. Istina, 14 ih je bilo u sezoni 2021/22, a preostalih devet nanizao je na početku sezone 2022/23.

I evidentno je pokazao da ima ambiciju. Ove sezone, nakon 27 (od 30 kola), Krka je na visokom trećem mjestu. No, ovaj mladi, ali vrlo potentni trener odlučio se na radikalan rez. Prije tri dana podnio je ostavku.

'Rođen sam kao borac, uvijek tražim put do pobjede. I tako sam ušao u ovaj projekt. No, pomalo je razočaravajuće kada odradiš pripreme, daš sve od sebe i shvatiš da ne možeš 'gore'. Pričalo se o projektu izgradnje tribine, ulaganja u klub, izrađeni su i projekti, bili smo u proračunu, ali onda je sve stalo. Klub zato nije ni dobio licenciju, a moral je pao. S puno smo entuzijazma ušli u sezonu, pa i drugi dio prvenstva, ali onda kada smo shvatili da 'tapkamo' na mjestu, došlo je nekoliko remija. Teško je raditi u takvoj atmosferi. I zato sam se jednostavno odlučio na ovaj potez. Budućnost će pokazati je li bilo mudro. No, nisam mogao protiv sebe. Jednostavno, osjetio sam da je to limit kojeg sam mogao napraviti. A ja ipak želim više', rekao nam je 41-godišnji Mario Carević.

Međutim, s obzirom na ovaj (sportski) stav, karakter i motiv, ne bojimo se da će njegov trenerski put vrlo brzo biti nastavljen.