Ljetna NBA liga

Hrvatski tinejdžer Luka Šamanić ostvario prvi double-double u dresu Spursa

11.07.2019 u 11:51

Bionic
Reading

Mladi hrvatski košarkaš, 19-godišnji Luka Šamanić ostvario je "double-double" učinak od 11 koševa i 11 skokova za San Antonio Spurse u 78:79 porazu od Phoenix Sunsa u utakmici Ljetne NBA lige u Las Vegasu.

Šamanić, kojega su Spursi izabrali kao 19. na ovogodišnjem "draftu", utakmicu je započeo u početnoj petorci Spursa, a do učinka od 11 poena je stigao uz šut za dva 2-7, tricu je gađao 1-1, a slobodna bacanja 4-4. Usto je sakupio i po tri asistencije i osvojene lopte, ali je kod vodstva svoje momčadi 78-77 šest sekundi prije kraja napravio prekršaj na Jalenu Lecqueu koji je potom pogodio oba slobodna bacanja za vodstvo Sunsa 79-78.

U preostalom vremenu Spursi nisu uspjeli uputiti šut već je njihov najbolji strijelac u ovoj utakmici Quinndary Weatherspoon izgubio loptu.

Weatherspoon je sa 19 ubačaja predvodio Spurse, dok je Lecque sa 14 pogodaka bio prvi strijelac Sunsa.

San Antonio je u četiri utakmice Ljetne lige ostvario omjer pobjeda i poraza 2-2, dok je Phoenix nakon tri utakmice na omjeru 2-1.

Al Horford i službeno u Philadelphiji

Američka profesionalna košarkaška NBA momčad Philadelphia 76-ers objavila je kako je angažirala 33-godišnjeg centra Ala Horforda, koji je prošle tri sezone nastupao za Boston Celticse. Horford, koji je u NBA ligu stigao 2007. godine kao treći izbor na "draftu" te je prvih devet godina proveo u Atlanta Hawksima, pet je puta nastupao na "All-Star" utakmicama, a prošle je sezone postizao 14.6 koševa uz 6.7 skokova i 4.2 asistencije za Celticse.

Sixersi su također produžili ugovor s krilnim igračem Tobiasom Harrisom kojega su sredinom prošle sezone doveli iz Las Angeles Clippersa. Harris je u doigravanju, u kojemu je Philadelphia ispala od budućih prvaka Toronto Raptorsa u drugom krugu nakon sedam utakmica, postizao 15.5 koševa uz 9.1 skokova.