REAKCIJE NAŠIH

Hrvatski skijaši poslije povijesnog uspjeha nisu skrivali oduševljenje: Ovo je veliki dan, a organizatori su odradili strašan posao

Bionic
Reading

Nakon povijesnog rezultata muške reprezentacije u utrci na sljemenskom Crvenom spustu, u kojoj su sva četvorica koja su se našli na startu osvojili bodove za Svjetski kup, hrvatski skijaši su dali svoje komentare

Filip Zubčić je osvajanjem petog mjesta ostvario najbolji plasman u karijeri, a to mu je do danas bila 15. pozicija sa sljemenske utrke 2015.

'Jako sam sretan i ponosan kako sam odradio današnju utrku. Još je ljepše da smo sva četvorica izborili drugu vožnju i na kraju osvojili bodove. Odličan rezultat na prvom od sljedećih sedam slaloma koji sljede u ovom mjesecu. Čestitam dečkima i nadam se da možemo još bolje na sljedećim utrkama', rekao je Zubčić čiju cijelu reakciju možete pročitati OVDJE.

Matej Vidović je osvojio 12. mjesto te poboljšao svoj najbolji rezultat u Svjetskom kupu, također ostvaren na Sljemenu, kad je prije dvije godine bio 15., a u drugoj vožnji je imao treće vrijeme.

'Uspjeli smo sva četvorica ući u drugu vožnju. Ovo je veliki dan za hrvatsko skijanje. Zadovoljan sam, izvukli smo puno. Osjećam da sam čak mogao i bolje. Bit će još utrka da to pokažem. Super sam zadovoljan i zahvalan što je utrka uopće održana. Čestitke organizatorima, strašan posao su odradili', izjavio je Vidović.

  • +5
Njemački skijaš Linus Strasser Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL

Samuel Kolega je prvi put na Sljemenu uspio uopće stići do cilja, što mu je donijelo 30. mjesto u prvoj vožnji, a sa startnim brojem 1 u drugoj imao je drugi najbolji rezultat finalnog nadmetanja i na kraju osvojio 15. Mjesto.

'Osjećaj je jako dobar. Prvi bodovi, konačno. Dugo sam se trudio za to. Drago mi je, jer je druga vožnja bila stvarno dobra, ne savršena, ali na nivou i drago mi je da mi je uspjelo', poručio je Kolega.

  • +8
Snow Queen Trophy, muški slalom na Sljemenu 2020. Izvor: Pixsell / Autor: Slavko Midzor/PIXSELL

Istok Rodeš je malo pokvario svoj plasman iz prve vožnje i završio na 23. mjestu, ali je prvi put nakon godinu dana osvojio bodove u Svjetskom kupu.

'Opet smo imali četvoricu skijaša u drugoj vožnji, što je super. Što se mene tiče, imam osjećaj da sam svaki dan sve bolji, da polako ulazim u formu. Zadovoljan sam s rastom iz dana u dan. Mislim da mi je ovo dobra podloga za ostatak prvog mjeseca', dodao je Rodeš.