bolji od slovenaca 34:31

Hrvatski rukometaši pobijedili su Slovence, ali izbornik Hrvoje Horvat imao je razloga za nezadovoljstvo; na svu sreću ima vremena do Eura...

06.11.2021 u 20:05

Bionic
Reading

Muška rukometna reprezentacija Hrvatske u prijateljskoj je utakmici odigranoj u subotu u Novigradu pobijedila Sloveniju sa 34:31 (18:16).

Strijelce hrvatske izabrane vrste predvodio je Ivan Martinović sa sedam pogodaka. Šest golova postigao je Halil Jaganjac, a pet kapetan Domagoj Duvnjak. Po četiri puta u strijelce su se upisali Leon Šušnja i Ivan Čupić. Ivan Pešić je imao pet, a debitant Kristian Pilipović četiri obrane.

Kod gostiiju najefikasniji je bio Jure Dolenec sa šest pogodaka, a po pet su postigli Domen Makuc i Blaž Blagotinšek. Četiri obrane sakupio je Urh Kastelic.

Dvoboj u Novigradu mogao je razveseliti navijače, ali izbornik Hrvoje Horvat nije bio zadovoljan zbog velikog broja primljenih pogodaka (31).

Slovenci su imali minimalno vodstvo samo u početnoj fazi utakmice koja je u prvom poluvremenu bila uglavnom izjednačena, a nakon prvih 30 minuta Hrvatska je imala dva pogotka prednosti (18:16).

Na početku drugog dijela domaća reprezentacija je prvi put na utakmici otišla na +4 (20:16), ali su se Slovenci brzo priključili i u 38. minuti ponovno stigli na pogodak zaostatka (21-20). Istu je prednost Hrvatska imala i u 48. minuti (26:25), da bi serijom 4:0 u sljedeće tri minute Horvatovi izabranici prelomilli dvoboj.

Utakmica je odigrana na kraju jednotjednih priprema kojima je za hrvatske rukometaše započeo projekt EURO 2022. koji je na rasporedu od 13. do 30. siječnja sljedeće godine, a domaćini su Mađarska i Slovačka.

Hrvatski rukometaši su u skupini C, kojoj je domaćin Szeged, a za jedno od prva dva mjesta koje vode u sljedeći krug borit će se protiv Francuske, Srbije i Ukrajine.