za knjigu napisati

Hrvatski reprezentativac u samo tri mjeseca od 'ruske izbjeglice', preko Engleske do njemačke Bundeslige i dvostrukog njemačkog prvaka

31.05.2022 u 16:47

Bionic
Reading

Krajem ožujka, kada je Fifa donijela odluku i mogućnost odlaska iz Rusije mimo prijelaznog roka, Filip Uremović napustio je Rubin iz Kazanja te preselio u Sheffield Utd. Naravno, sada se trebao vratiti u Rusiju, ali spletom, po Uremovića, sretnih okolnosti, dobio je papire te preselio u redove Herthe iz Berlina

Uslijed ruske agresije na Ukrajinu, ali i Fifine odluke da se može napraviti transfer mimo prijelaznog roka, Filip Uremović suspendirao je ugovor s Rubinom iz Kazanja do 30. lipnja. Iako je imao potpisan ugovor s ovim ruskim klubom na još dvije godine, mnogi su se pitali je li uopće imao želju vratiti se tamo.

Naravno, sada po isteku tzv. posudbe Sheffield Unitedu, ali i slovom ugovora, jer Rubin je ispao iz prve lige, Uremović je dobio slobodne papire.

I nije dugo čekao za novi angažman. Jer ipak je on igrač reprezentativnog kalibra, koji je šest puta nosio dres hrvatske reprezentacije.

Od 1. lipnja postat će igrač berlinske Herthe, dvostrukog njemačkog prvaka iz 30-tih godina prošlog stoljeća, no kluba dugačke i bogate povijesti.

Herthi je očito dosta strahova i dramaturških doigravanja, kakvo je imala sada s HSV-om, pa je odlučila osnažiti redove, a prvi koji joj je pristupio je upravo naš Uremović.

Povremeni hrvatski reprezentativac, koji je zadnji nastup u dresu hrvatske A reprezentacije, od njih ukupno šest, upisao je još u studenome 2020. godine, u okršaju Lige nacija protiv Švedske, potpisao je ugovor na četiri godine, te bi prema tome u glavnom njemačkom gradu trebao boraviti do 2026. godine.