ALLSVENSKAN

Hrvatski reprezentativac odigrao važnu ulogu u osvajanju 22. naslova prvaka, ali sada je pitanje gdje će nastaviti karijeru

04.12.2021 u 22:20

Bionic
Reading

Nogometaši Malmöa, za koje igra hrvatski reprezentativac Mirko Antonio Čolak, osvojili su naslov u posljednjem kolu švedskog prvenstva nakon što su odigrali 0:0 protiv Halmstada i postali prvaci zahvaljujući boljoj gol-razlici.

Drugoplasirani AIK je pobijedio Sirius s 4:2 i sezonu je završio s istim brojem bodova (59), kao i Malmöe, ali slabijom gol razlikom. Malmö je imao 58:30, a AIK 48:25.

Od tih 58 golova Malmöa, hrvatski reprezentativac zabio ih je 14. S time da je svojim golovima osigurao čak devet bodova za svoju momčad.

I ako u Malmöu razmišljaju o napadaču, bilo bi mudro čelnicima švedskog kluba razmisliti o otkupu ugovora od grčkog PAOK-a, jer Čolak se očito sjajno uklopio u skandinavsku momčad.

Naime, hrvatski je napadač u Švedskoj bio na posudbi i sada je upitno gdje će nastaviti karijeru.

Za Malmö je ovo 22. naslov, što je švedski rekord i kao prvaci će sljedeće sezone igrati u 1. kolu kvalifikacija za Ligu prvaka. AIK i trećeplasirani Djurgardens igrati u 2. kolu kvalifikacija za konferencijsku ligu, dok su ispali Orebro i Ostersund.