A JOŠ NIJE GOTOVO

Hrvatski reprezentativac Marcelo Brozović pomogao suigraču iz Intera da ponovi pothvat star čak 70 godina

27.07.2020 u 17:47

Bionic
Reading

Romelu Lukaku oduševio je u prvoj sezoni u Interovom dresu, a izjednačio je i jedan klupski rekord koji stoji čak 70 godina

Robusni Belgijanac stigao je na početku sezone iz Manchester Uniteda u Inter za 65 milijuna eura i u svojoj debitanskoj sezoni odmah pokazao da će biti prava napast za obrane.

Lukaku je dva kola prije završetka sezone postigao 23 gola i tako došao do trećeg mjesta po broju pogodaka za Inter u premijernoj sezoni odmah iza klupskih legendi Mađara Ištvana Nyersa (26 pogodaka) i Brazilca Ronalda (25), ali još ima 180 minuta da ih nadmaši.

No osim toga belgijski golgeter je s dva gola u subotnjem susretu protiv Genoe izjednačio spomenutog Nyersa, jer su obojica postigli po 15 golova u gostima u jednoj sezoni (Mađaru je to uspjelo davne 1949/50.).

Ipak, Lukaku ima priliku da bude sam na vrh, jer mu je još ostala jedna utakmica vani i to protiv Atalante u 38. kolu (u 37. igraju doma s Napolijem).

  • +2
Inter Milano - Brescia, 29. kolo Serie A, 2019/20. Izvor: EPA / Autor: MATTEO BAZZI

Zanimljivo, za 0:3 i drugi pogodak Lukakua na utakmici protiv Genoe, asistirao je hrvatski veznjak Marcelo Brozović koji je tako doprinio ovom veliko postignuću snažnog belgijskog napadača.