SEHA LIGA

Hrvatski prvak protiv rukometne senzacije traži finale

Bionic
Reading

Večeras u Novom Sadu počinje treći završni turnir SEHA Gazprom lige. Naš prvak i branitelj naslova od prošle godine, Zagreb Croatia osiguranje od 18 sati igrat će u prvom polufinalu protiv Vardara

Makedonci su nedavno senzacionalno izbacili iz Lige prvaka HSV Domagoja Duvnjaka koji je bio europski prvak. Strateg Zagrebaša Boris Dvoršek ulogu favorita prepustio je Vardaru.

'Vardar sigurno u ovom trenutku ima malu prednost ali kad počne utakmica onda to sve nestaje i odlučuju sitnice, dobar dan vratara, pristup i motivacija', rekao je Dvoršek.

Vardar je u ligi završio treći, Zagreb drugi i Dvoršek ne vidi razlog zašto bi njegovi igrači imali respekt prema skopskom klubu.


'Nemaju klasičnog šutera izvana, nemaju razrađen sustav vraćanja u obranu i tu ja vidim našu šansu. Moramo odigrati dobru klasiću šest nula obranu i onda i iz toga jurnuti u polu-kontre i kontre', otkrio je dio taktike strateg Zagreba.

U drugom susretu od 20. 30 sastaju se lider SEHA lige Tatran Prešov i Meškov Brest kojeg trenira bivši pomoćni trener Zagreba i hrvatske reprezentacije, Željko Babić.

'Došli smo gdje smo htjeli, a to je plasman na završnicu regionalne lige. Veliko mi je zadovoljstvo što možemo sudjelovati na ovako velikom natjecanju i nadam se da nećemo i treći put izgubiti od Tatran Prešova', rekao je naš stručnjak.

Finale je u nedjelju u 18.30, a utakmica za treće mjesto je u 16 sati.