BRAVO!

Hrvatski plesni par zlatni na SP-u

12.09.2011 u 13:52

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski plesni par i višestruki prvaci Hrvatske u latinskoameričkim plesovima Tatjana Lahvinovič i Zoran Plohl osvojili su na Svjetskom prvenstvu u Singapuru zlatno odličje i naslov prvaka svijeta u latinskoameričkim plesovima

Na natjecanju je nastupilo čak 84 plesna para sa svih kontinenata, a nakon cjelodnevnih kvalifikacijskih natjecanja, naši su izborili plasman u finale s parovima iz Rusije, Italije, Danske i Moldavije. Izvrsnom izvedbom u finalnom dijelu Zoran i Tatjana doplesali su do svjetskog zlata ostavljajući iza sebe i predstavnike 'plesnih velesila' kao što su Rusija i Italija.

To je prvi put u povijesti da je jedan plesni par iz Hrvatske osvojio naslov svjetskih prvaka, a titula je došla u trenutku obilježavanja 20. godišnjice osnivanja Hrvatskog olimpijskog odbora i 16. godišnjice primanja Hrvatskog športskog plesnog saveza u HOO.

Ovaj rezultat samo je jedan u nizu vrhunskih rezultata Zorana i Tatjane u posljednje vrijeme, jer su oni osvojili zlatno odličje i na Europskom prvenstvu u latinskoameričkim plesovima koje je u ožujku ove godine održano u Marseilleu, te osvojili prva mjesta na čak šest velikih natjecanja tijekom ove godine.

Prije SP-a osvojen je naslov u Hrvatskoj


Plasman parova u finalu:
1. ZORAN PLOHL - TATJANA LAHVINOVIČ - HRVATSKA
2. Andrej Zajcev - Ana Kuzminskaja - Rusija
3. Aniello Langella - Hristina Mošenska – Italija
4. Martino Zanibellato - Michelle Abildtrup – Danska
5. Gabriele Pasquale Goffredo - Anna Matus – Moldavija
6. Pavel Pasečnik - Francesca Berardi -Italija