UEFA objavila

Hrvatski navijači ovo su čekali; evo gdje i u koliko sati Vatreni igraju na Euru!

03.12.2023 u 06:30

Bionic
Reading

Kao što je i najavljeno, ubrzo nakon ždrijeba za Euro 2024. - na kojem je Hrvatska doznala protivnike te u kojim će gradovima igrati - objavljeni su i točni termini svih utakmica. Upravo to su navijači čekali...

S velikim nestrpljenjem čekao se ždrijeb za Euro 2024. koji je održan u Hamburgu. Nakon što je Hrvatska doznala svoje protivnike - a to su Španjolska, Albanija i Italija - čekalo se da Uefa objavio i točnu satnicu.

Tako je nekoliko sati nakon ždrijeba objavljeno da će Hrvatska svoju prvu utakmicu na Euru u Njemačkoj igrati protiv Španjolske u subotu 15. lipnja u Berlinu u 18 sati.

Četiri dana kasnije, u srijedu 19. lipnja, Hrvatskoj je u Hamburgu protivnik Albanija, a utakmica počinje u ranijem terminu od 15 sati.

Skupine na EURU 2024.

  • GRUPA A: Njemačka, Mađarska, Škotska, Švicarska
  • GRUPA B: Španjolska, Albanija, Hrvatska, Italija
  • GRUPA C: Engleska, Danska, Slovenija, Srbija
  • GRUPA D: Francuska, Austrija, Nizozemska, play-off A
  • GRUPA E: Belgija, Rumunjska, Slovačka, play-off B
  • GRUPA F: Portugal, Turska, Češka, play-off C

Posljednja utakmica u grupi protiv Italije - koja će možda biti i ključna za Vatrene - na rasporedu je u ponedjeljak 24. lipnja u Leipzigu u 21 sat. Kao što to nalažu pravila u istom terminu igraju Albanija – Španjolska u Düsseldorfu.

No, odmah nakon što je izašao raspored krenula je i borba za ulaznice. Poznato je kako je HNS objavio važne informacije za sve navijače koji žele na EURO 2024. Tako je poznato kako od 1. prosinca kreće druga faza prodaje kada se za ulaznice mogu prijaviti navijači hrvatske nogometne reprezentacije, a prijave će trajati do 12. prosinca 2023. godine. Sve informacije pročitajte OVDJE.

Ako Hrvatska osvoji prvo mjesto u svojoj grupi, u osmini finala igrat će 30. lipnja u Kölnu (od 21 sat) protiv trećeplasiranog iz skupina A, D, E ili F. Ako osvoji drugo mjesto, igrat će 29. lipnja u Berlinu protiv drugoplasiranog iz skupine A u kojoj su Njemačka, Mađarska, Škotska i Švicarska.

Finale je na rasporedu u Berlinu 14. srpnja u 21 sat.

Tportal SPORT je i na WhatsAppu

Želite li pogledati VIDEO svih golova iz SuperSport HNL-a i Kupa te dobivati najvažnije vijesti iz sporta: Zapratite tportalov kanal OVDJE i kliknite 'Prati

  • +6
Ždrijeb za Euro 2024. u Hamburgu Izvor: EPA / Autor: Filip Singer