SRNA PREDVODI HRVATE

'Hrvatski krvnik' i Van der Sar rekorderi su Eura

08.06.2016 u 11:51

Bionic
Reading

Francuz Lilian Thuram i Nizozemac Edwin van der Sar rekorderi su sa po 16 odigranih utakmica na europskim prvenstvima

Obojica su nastupila na četiri EP-a (1996, 2000, 2004, 2008), a Thuram (op.a. igrač koji je zabio tek dva gola u karijeri, ali oba Hrvatskoj u polufinalu SP-a 1998. godine) je u dresu 'tricolora' osvojio i europski naslov 2000. godine.

Iza Thurama i Van der Sara na ljestvici igrača s najviše nastupa na europskim smotrama nalaze se Španjolac Iker Casillas, Portugalci Cristiano Ronaldo, Luis Figo i Nuno Gomes, Francuz Zinedine Zidane, Nijemac Philipp Lahm i Čeh Karel Poborsky sa po 14 odigranih susreta.

S obzirom da će Ronaldo nastupiti i u Francuskoj, vrlo je vjerojatno da će zasjesti na vrh ljestvice igrača po broju nastupa na europskim prvenstvima. Thurama i Van der Sara bi mogao dostići i Casillas, no pitanje je hoće li biti prvi vratar 'furije' ili će gledati u leđa Davidu de Gei.

Od hrvatskih igrača najviše nastupa na europskim prvenstvima ima kapetan Darijo Srna koji je upisao osam nastupa. Sedam susreta je odigrao Vedran Ćorluka, a po šest Luka Modrić, Ivan Rakitić, Danijel Pranjić, Stipe Pletikosa, Niko Kranjčar, Ivica Olić, Josip Šimunić, te braća Robert i Niko Kovač.

IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA:

16 – Lilian Thuram (Fra), Edwin Van der Sar (Niz)
14 – Cristiano Ronaldo, Luis Figo (Por), Nuno Gomes (Por), Zinedine Zidane (Fra), Philipp Lahgm, Karel Poborsky (Češ)..

HRVATSKI IGRAČI S NAJVIŠE NASTUPA

8 – Darijo Srna
7 – Vedran Ćorluka
6 – Luka Modrić, Ivan Rakitić, Danijel Pranjić, Stipe Pletikosa, Niko Kranjčar, Ivica Olić, Josip Šimunić, Robert Kovač, Niko Kovač…