PROPUŠTENA PRILIKA

Hrvatski košarkaši pukli u zadnjim minutama; slavlje Srbije

02.08.2016 u 09:21

Bionic
Reading

Na pripremnom turniru Četiri nacije u Cordobi hrvatska košarkaška reprezentacija je u svojem trećem nastupu upisala drugi poraz, bolja je bila Srbija 86:77 (19-16, 21-20, 20-28, 17-22)

Izabranici Aleksandra Petrovića svladali su Francusku, a bolji od njih bili su Argentina i noćas Srbija.

Dvoboj sa susjedima dobro je počeo za naše košarkaše koji su prije svega zahvaljujući čvrstoj obrani u prvom poluvremenu držali prednost. No u nastavku su hrvatski igrači previše griješili, poklonili nekoliko lopti Srbima, koji su to iskoristili.

U samoj završnici suparnik je pogodio i par teških šuteva i na kraju slavio 86:77 što je Srbiji donijelo drugo mjesto na turniru, a Hrvatskoj treću poziciju. Turnir je osvojila Argentina dok je Francuska posljednja.

Kod Hrvatske su se istaknuli Bojan Bogdanović sa 18, Krunoslav Simon sa 14 i Miro Bilan sa 12 poena dok su Srbiju predvodili Miroslav Raduljica sa 17 i Bogdan Bogdanović sa 13 ubačaja.

Podsjećamo, Hrvatska nakon Cordobe odlazi na Olimpijske igre u Riju gdje se nalazi u skupini B zajedno s Argentinom, Brazilom, Španjolskom, Litvom i Nigerijom, a prolaz u četvrtfinale izborit će prve četiri reprezentacije.