Svjetska liga

Hrvatski karatist Ivan Kvesić nije uspio do bronce u Parizu

26.01.2020 u 14:06

Bionic
Reading

Hrvatski karatist Ivan Kvesić u nedjelju je u dvoboju za brončano odličje u kategoriji do 84 kg na turniru Svjetske lige u Parizu izgubio od Tajvanca Chun-Wei Wua s 5:4, ali se je unatoč tome još više približio nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju

Hrvatski karatist Ivan Kvesić u nedjelju je u dvoboju za brončano odličje u kategoriji do 84 kg na turniru Svjetske lige u Parizu izgubio od Tajvanca Chun-Wei Wua s 5:4, ali se je unatoč tome još više približio nastupu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Kvesić je u 1. kolu bio slobodan, a u nastavku je svladao Ukrajinca Valerija Turakova osvojivši prvi bod, jer borba je završila rezultatom 2:2. Pobijedio je potom Francuza Farrouka Abdesselema s 4:0, te natjecatelja iz Azerbajdžana Panaha Abdulajeva sa 6:5, a u polufinalu je izgubio od Egipćanina Ahmeda Mohameda Ramadana s 2:0.

Od ostalih hrvatskih predstavnika najbliže medalji bila je Jelena Pehar u kategoriji do 50 kg, izgubivši pretposljednju borbu repasaža od Filipinke Junne Tsuki s 1:0.

Drugi nastup bio je završni za Anu Lenard (-61 kg), Borana Beraka (-67 kg), Ivana Martinca (-75 kg) i Anđela Kvesića (+84 kg). U 1. kolu natjecanje su završili Alesandra Hassani (-55 kg), Stjepan Štimac (-67 kg), Enes Garibović (-75 kg), Ante Mrvičić (-84 kg), te u prvom dijelu natjecanja u katama Vlatka Kiuk.

Na turniru koji je u ciklusu kvalifikacijskih za Olimpijske igre u Tokiju sudjelovalo je 703 natjecatelja iz 92 zemlje.