posve očekivano

Dinamovi igrači zbog ove odluke sigurno neće biti sretni, jer ostali su bez trećine plaće u sljedećih šest mjeseci

  • Autor: S.Š.
  • Zadnja izmjena 24.03.2020 21:12
  • Objavljeno 24.03.2020 u 21:13
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabic/PIXSELL

Nakon što je diljem svijeta zbog pandemije koronavirusa gospodarstvo, a zatim i sport, počelo doživljavati gubitke, jasno je da i u Hrvatskoj situacija nije ništa bolja. Samim time, i postupci hrvatskih klubova su očekivani, a nakon NK Osijeka, sada se rezanju plaća priključio i Dinamo

Priopćenje Dinama o 'rezanju' plaća igračima prenosimo u cjelosti.

Od početka krize izazvane Koronavirusom – Covid 19 Uprava GNK Dinamo je u konstantnom zasjedanju i analizi posljedica globalne krize koja je izazvala zastoj svjetskog gospodarstva, a našu osnovnu djelatnost, onu sportsku, potpuno zaustavila.

Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i nogomet kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu. To znači da težimo tome da nitko od naših igrača, trenera, liječnika, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uvjeta da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živjeti i funkcionirati.

Da bismo u tome uspjeli, svi dionici kluba moraju podnijeti teret ove krize, proporcionalan svojim primanjima i drugim benefitima koje igranje i zaposlenje u Dinamo nosi. Uzimajući u obzir činjenice o neizvjesnosti nastavka natjecanja, odgode EURO 2020, nepoznatog datuma početka nove sezone u Hrvatskoj i u Europi, nepoznanice oko termina i opsega ljetnog prijelaznog roka te ukupne gospodarske krize koja je nastala, a ponajprije zbog očuvanja ukupne stabilnosti i likvidnosti našeg kluba, Uprava GNK DINAMO donijela je sljedeće odluke:

1. Zaposlenicima koji zarađuju više od 7.500,00 kuna (prosječni dohodak grada Zagreba) isplatit će se taj iznos te razlika do punog iznosa plaće na sljedeći način:

- trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito - trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo - trećina plaće neće se isplatiti trajno - ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah.

2. Igračima i trenerima će se primanja isplaćivati na sljedeći način:

- trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima - trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo - trećina primanja neće se isplatiti trajno - ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah.

  • +74
  • +71

Hajduk - Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Ivo Cagalj/PIXSELL

3. Iduće dvije pripreme momčadi bit će održane u Hrvatskoj, bez odlaska u uobičajene inozemne destinacije

4. U potpunosti se otkazuje ovogodišnje izdanje memorijalnog turnira Mladen Ramljak

5. Nastavljamo s dodatnim mjerama redukcije svih drugih troškova, osim onih koji su neophodni za funkcioniranje Kluba

Odluka stupa na snagu s primjenom odmah. U ovim trenucima pozivamo sve igrače, trenere i zaposlenike da svojom pozitivom i zajedništvom doprinesu da Klub nastavi sa sportskim uspjesima i zadrži svoj status lidera u sportskoj izvrsnosti Hrvatske i ovog dijela Europe.

NEMA PREDAJE!

UPRAVA GNK DINAMO

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!